12.5.16

Pyysaaressa

Ystäväni Rosa on kesän 2016 taiteilija Laajasalossa Pyysaaren legendaarisessa Palma de Pyy -ravintolassa. Alkukuusta hän avasi siellä koko kesän avoinna olevan helsinkiläisiin kaupunginosiin ja paikkoihin meren äärellä keskittyvän taidenäyttelyn Helsinki & Meri.
 
Pyysaareen kannattaa meritse seilata tai maitse pyöräillä (tarvittaessa useampikin pyörä pyllyn alla...) ja loppumatka dallata joko kauniin puistikon halki tai uimarantaakin sivuavaa metsäpolkua niin Rosan taidetta ihastelemaan kuin koko paikasta haltioitumaan, niin omanlaisensa atmosfääri siellä on!
 
Pyysaari on Helsingin Työväen Pursiseuran kotisatama, jonka kruununjalokivi, romanttinen ravintolarakennus on rakennettu saarelle vuoden 1952 Olympialaisia varten. Sisustuksessa tämä vanha arvokkuus näkyy onneksi erittäin selvästi lisäten paikan taianomaista tunnelmaa.Lisämausteena ovat upeat näkymät rannan terassialueelta viereiseen Kulosaareen, Herttoniemenrantaan, keskustan siluettiin ja Suomenlinnaan. Keittiö palvelee rivakasti ja makuhermoja hellien, Palman Oopperaleivästä on jo muodostunut suosikkini, joka avajaisilossakin piti ehdottomasti nautiskelemani "kesän" ensimmäisen oluen kanssa.


Ihana yllätys oli löytää myyntitiskiltä myös oma taulu postikorttina! Jipijajee, siistii, jatkossa lähetän vain ja ainoastaan näitä kortteja! Varsinainen Eira-taulu on viime kuukaudet ollut jo makuuhuoneessani sängyn viereen ripustettuna. Viimeisiä näkymiä illalla ennen silmien sulkeutumista, alitajunnalle yöksi työstettäväksi toteutussuunnitelmaa... Kuvan vanhoille kotikulmille Eiraan, Rööperiin ja Kaartinkaupunkiin kun mieli halajaa ja visiona onkin "takaisin kotiin". Someday, someday...

 
Alla vielä yhteystiedot jos lukiessa alkoi kutkuttaa maalaus omista kotikulmista tai muista tärkeistä jutuista:

 
Ennusteista huolimatta toivon mukaan aurinkoista Helluntaiviikonloppua ystävät! Kukaties vaikka Pyysaareen retkeillen? Itse aion viettää lähipäivät kylpien, niin auringossa kuin vedessä :)
 
 

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Tuo Oopperaleipä ja kylmä olut! Ah! Pyyssä tuli nuoruudessa käytyä useastikin, mutta tyttären syntymän jälkeen ne reissut jäivät. Ihanaa viikonloppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä :) Kitos, ihanuus on viikonlopun tavoite!

   Poista
 2. Pitääpä käydä, viime käynnistä onkin jo aikaa, mutta ei tänä viikonloppuna, koska minäkin aion kylpeä seuraavat päivät! ;)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)