24.11.16

Joulukoppapajailua

Kuusi on kasattu, koristeltu ja pikkujouluista raahattu kotikuistille jäähylle ennen kuin taas käynnistetään joulukarnevaalit kotosallakin. Eka setti torttuja on paistettu ja hotkittu, ja piparitaikinaa kannettu pakastimeen hätävaraksi ennen aikaa kunnes sitä tehdään itse kattilallinen.

Ei siis mikään ihme että olo alkaa kääntyä lumien liukenemisesta huolimatta jouluisaksi, ja sormia on syyhyttänyt erilaisiin jouluaskareisiin ryhtyminen. Ihan vielä ei ole kaivettu esiin joulukorttitarpeita, mutta jouluiset kankaat ovat jo muutamina viikkoina olleet paininjalan alla työstymässä kopiksi ja erilaisiksi kuusiksi.

Tässä kopista 2 ensimmäistä; isosisko ja pikkusiskonsa. Ison korkeus noin parikymmentä senttiä ja piskuisen vajaat viitisentoista. Jouluisia punakuoseja ja välissä kovikekangasta. Helppoa kuin heinänteko ja ehkä sillä niin palkitsevaa. Vaihteeksi töitä jotka syntyivät nopsasti ja täysin ilman ärripurreja.


Kun kopattelun makuun olin päässyt, niin huomasin jälleen kerran pyöräyttäneeni käyntiin tuotantolinjan. Siskosten perään ompeloitui lennossa myös pikkunelikko.


Tilkkuystävä epäili kauhistellen omaavansa jonkin sortin mielenvian ryhtyessään tilkkuillessaan usein massatuotantoon. En voinut kuin nauraen evätä moisen vikaisuuden, ja päädyimme hyvinkin nopsaan kuittaamaan asian vain hengenheimolaisuudeksi. Miten muutenkaan selittäisin nuo yhteen koppaan tunkemani 47 pikkukuusta, jotka kuvassa odottavat vielä täyttöä kuusenkannat ilmassa törröttäen..?!?

Kuusista jo kolmannes on täytetty ja odottaa jatkotyöstöä, joten jouluvalmistelut etenevät hyvässä mallissa käsitöiden osalta. Nyt pitää keksiä millä täytän lahjakopat ennen niiden luovuttamista valituille ihanille ja rakkaille.

Hyviä ideoita?
 
 

4 kommenttia:

 1. Jihaa! Tästä se lähtee! kävin tänään fiilistelemässä puolivalmiilla joulutorilla :))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä se lähtee, jihaa-jihaa!

   Poista
 2. Siellähän on jo jouluvalmistelut täydessä vauhdissa! Ruoka/ herkkulahja on aina hyvä, se kelpaa kaikille ja sopii hyvin söpöihin koreihisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän sillä ajatuksella näitä täytellä. Parhaita lahjoja niin antaa kuin saada :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)