12.12.16

Abiturientin arkisto

Töissä törmään toistuvasti arkistoinnin haasteisiin, eli siihen kuinka helppo on jättää juuri se asia retuperälle muiden "kiireellisempien" asioiden ajellessa ohi. Työminä osaa kyllä havahtua asiaan ja palkata projektihenkilön panemaan arkisto kuntoon, vastuuttamaan vakkari ja jopa kouluttautumaan asiaan tämän kanssa.

Kotona kaikki on toisin. Eletään kuin pellossa tai ollaan kengittä kuten suutarin lapset muinoin. Tältä näyttää esikoisen työpöydällä koulumateriaalipino. Arkisto joka normisti on levällään pitkin pöytää, mutta jonka äitee käy aina siivoilemassa kasaan lapsen poistuessa reviiriltään.

Kasa jonka vannotin lapsukaisen käymään läpi ja perkaamaan kesälomalla. Kasa joka oli tuolloin vain puolet nykyisestä. Kasa jolle ei tapahtunut kesällä mitään, mutta joka syyslukukauden aikana on tuplaantunut entisestään. Suloisessa sekamelskassa kaikki tärkeät ja vähemmän tärkeät paperinsa ja kirjansa.Hoh hoijaa. Jospa sitä uhkailis aikuista lastaan tontuilla ja pukilla joululoman alkajaisiksi..?

 

10 kommenttia:

 1. Noita kasoja syntyy ihmeellisesti. Vaikka kuinka yrittää skarpata. Ehkä uhkailu voisi tepsiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän! Nähtäväksi jää toimiiko :)

   Poista
 2. Kuule, uhkaa hammaskeijulla! Sano, että hammaskeiju on jo hiippaillut A:n huoneen oven takana ja sinä tiedät, mitä sillä on mielessä. Jos ei kasat katoa, keiju tulee yöllä pojan nukkuessa ja vie hampaan joka yö kunnes pöytä on siisti tai hampaat loppu. Nyt kannattaa ottaa tämä varoitus vakavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vitsit kun hurja! Uskallankohan moista edes kokeilla...?

   Poista
 3. Laita ovi (tai silmät) kiinni, ohjeistaa kolme kersaa maailmalle lähettänyt emo. Kummasti ovat omissa kodeissaan oppineet pitämään kasansa järjestyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh heh. Tää tapaus on mulla ensimmäinen lähtijä, ja koska lähdölle on jo pvm olemassa, niin yritän vähän koulia hänelle siisteyden alkeita, mutta ehkä siis ihan turhaan ;)

   Poista
 4. Mutta hei, jos kaikki tärkeä ja vähemmänkin tärkeä löytyy yhdestä ja samasta pinosta, on systeemi lähes pettämätön! Ajattele, jos papereita olisi levällään siellä täällä, ja kun jotain tarvitsee, ei edes tiedä mistä huoneesta etsinnän aloittaisi. Hyvä A, pidä pinosta kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh... Eilen käynnistin keskustelun tästä joululomapuuhaksi, ja sain aavistuksen loukkaantuneen oloisen kommentin että pinoa olisi kuulemma siivottu JO kesällä JA syksylläkin. mä en vaan ollut huomannut sitä...

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)