21.6.17

Nokkosta tarjolla

Kevään ja alkukesän olen taas keräillyt varsinaista c-vitamiini- ja rautapommia, nokkosta, tarjolle ja talteen. Hortoilu mökkimaastossa jos mikä on hauskaa, niin omassa rauhassa kuin silloin kun siihen saa innostettua lapsen mukaan <3 


Vieraille olen syöttänyt villiyrttipiiraita, jossa nokkosen lisäksi on poimulehteä ja ketunleipää. Nämä ryöppäsin tuoreeltaan ja leivoin piirakoihin fetan kanssa. Kiitosta sitten niitin maistuvasta pinaattipiiraasta ;).


Nyt on horttakorillinen kuivumassa auringolta suojaisassa paikassa samaisen auringon suorastaan kuumaksi lämmittämässä mökissä hellanluukusta roikkuen, ja kaasujääkaapin päällä kaapin tuottamassa lämmössä toinen erä. Lisää pitää silti vielä kerätä ja paljon, jotta talven smoothieterästeet riittävät kevään valjuun kauteen saakka meitä ravitsemaan ja energisoimaan.


Lapsi vei muutama hetki sitten äiteen pizzalle Puttesiin, ja nauroi pöydässä arvanneensa äidin tilauksen välittömästi listan nähdessään. Oli kyllä elämäni paras nokkosherkku! Hyvin tuhdit juustotkin tekivät kunniaa nokkoselle, joka puolestaan edes vähän tasapainotti kokonaisuuden terveellisyyttä ja ravintoarvoja...


Ihanaa että Putte's pizzan väkikin on hurahtanut lempivilliyrttiini.
Suosittelen!
 
 

8 kommenttia:

 1. Nokkosta saakin kerätä paljon, se menee niin pieneksi kuivuessaan. Eksoottinen pizza, todellakin!

  VastaaPoista
 2. Nokkosta voisin kyllä keräillä minäkin kun löytäisin sopivan paikan;) Aikanaan anopin kanssa niitä haettiin jostain vaikka kuinka paljon mutta en enää muista missä ko.paikka oli. Nokkosta käytin sämpylöihin ja ohukaisiin. Nokkonen pizzassa pitäisi kokea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi jos hyvä paikka on päässyt unohtumaan! Mäkin valitin ääneen keruupaikkani "köyhyyttä", ja sain heti vinkin suoranaisesta nokkospellosta. Kannatti siis avata suunsa :) Sun pitänee lähteä Puttesiin pizzalle?!

   Poista
 3. Hortoilijalle herttaista juhannusta! Nokkosesta saa myös tosi hienon makuisen pastakastikkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kuin myös! Totta, tuon pastan olin aivan unohtanut menusta,, täytyypä tehdä taas asap!

   Poista
 4. Nokkosia kaipailen. Suoraan sanottuna en edes tiedä onko niitä täällä meillä. Jo joskus 80-luvulla tein nokkoslettuja, olin aika edistyksellinen ikäisekseni siihen aikaan. Ja ihana lapsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hui, sitä aivan kuvittelee nokkosten elävän joka vyöhykkeellä, mutta eihän se välttämättä niin olekaan... Kyllä, ihana lapsi ❤️. Lapsi jonka pesästälento alkoi tänään aamuyöstä; ensin matkalle ja heti sen perään armeijaan. Liekö enää sen jälkeen palaamassa kotiin, oletan matkan jatkuvan toisaalla. Äidillä haikea vaikkakin onnellinen ja tyytyväinen olo, sillä tiedän tuon lapsen kyllä pärjäävän.

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)