13.7.17

Mustavalkoista

Kesän mittaan somessa on kiertänyt mustavalkokuvahaaste. Kuva per päivä ilman lätinöitä, mukaan muita haastaen tai haastamatta. Kohdalleni osuneessa haasteessa oli mahdollisuus vastata siihen 3-7 päivän ajan. Vaikka mustavalkokuvista kovasti pidänkin, niin ajatus eloni mustavalkoistamisesta kesken kesää viikon ajaksi ahdisti, joten tein homman sen lyhimmän kaavan kautta.

Vaikka oma haasteeni ei kauaa kestänytkään, on asia työstynyt päässäni ainakin kuukauden kun seurailen muiden vastauksia saamiinsa haasteisiin. On ollut aikaa miettiä miltä elo tuntuisi ilman värejä. Elän värikylläisessä kodissa ja mökkini on kuin Peppi Pitkätossun sisustama, joten värit totta vie ovat mulle yksi tärkeä elämän suola.

Toisaalta vaatekaapissani on paljon mustaa ja valkoista. Kertookohan tämä jotain mieltymyksistäni ja niihin panostamisesta; sisustelu ja nurkkien laittelu on ihanaa ja antoisaa puuhaa johon panostan, kun taas vaatteiden hankinta, käyttökin pakollista pahaa jonka helposti hoidan nopean pelkistyksen kautta? Todennäköisesti kyllä.

Anyhow, oletko koskaan pysähtynyt miettimään millainen maailmasi olisi ilman värejä? Kuinka virkistävältä tuntuisi vaikka luonto tai ravinto, kuinka moni meistä enää viitsisi koota palapelejä ja tehdä käsitöitä? Mitä kaikkea kivaa alkaisikaan putoilla pois värien myötä?
Huh huh pelkkää ajatustakin jatkuvasta mustavalkoisuudesta!! Ilolla tervehdinkin tuttavan vastaiskua tähän haasteeseen kun hän haastoi kaikki postaamaan kuvia värillisistä asioista jotka eniten tuottivat katsojilleen iloa.

Ehkä tämä vuodenaikakin vaikuttaa asiaan. Mv-haaste talvella saattaisi olla paljon houkuttavampi, kun voisi kuvata vaikka lunta, jäätä tai illan sävyjä ;)

Värikästä kesäpäivää, ystävät!

 

6 kommenttia:

  1. Kivaa, kun sinäkään et innostu mustavalkokuvista. Olen nähnyt niitä niin tarpeekseni, että kelaan aina eteenpäin, kun sellainen tulee vastaan. Digitoin joitakin vuosia sitten suvun mustavalkonegatiivit. Satoja kuvia. Kyllä harmitti, kun ei ollut värejä. Mustavalkovalokuvien näyttelyistäkin poistun nopeasti. Kuvan kohteen täytyy olla ihan supermielenkiintoinen ennenkuin jaksan katsoa muvakuvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, itseasiassa kyllä siis tykkään tosi paljonkin mv-kuvista ja tunnelmista niissä, mutta vielä enemmän tykkään väreistä elämässä :). Hurja urakka sulla takana, huh huh!

      Poista
  2. Väriä elämään!!
    Posti toi uusimman Dekon tilaamatta, joku tilaajalahja jostain muusta lehdestä, ehkä. Dekossa esitelty asuntomessukodit. Ei tee mieli messuille, kaikki kodit samaa ankeutta: maustaa, valkoista, harmaata, harmaata, harmaaaaaata, harmaaaaargghhh...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees! Jossain vaiheessa lopetin sisustusohjelmien katsomisen, koska ratkaisu aina ja kaikkeen oli seinien maalaus valkoiseksi.

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)