26.2.18

Miksi ihmeessä??

Innostuin sitten minäkin somessa muiden jäätöitä aikani ihailtuani jäädyttelemään yli aikansa kukkineen tulppaanikimppuni. Tai sen vähän mikä siitä enää ehjänä pysyi. Yön yli annoin kukkien ja veden jäätyä hankeen nostamani ämpärin pohjalla värikkääksi jäätaideteokseksi, jonka aamulla kumosin rapun oven edustalle itseni ja kanssa-asukkaiden iloksi.

Kolmisen kertaa päivän mittaan ulko-ovesta kulkeissani nostin nurin käännetyn jäälevyn pystyyn kiveä vasten nojaamaan ja sivuun kulkureitiltä. Seuraavana aamuna ulos lähteissäni nostin taas jään paikoilleen kiveyksen sivuun ilahduttamaan meitä talvesta nauttijoita. Alkuillasta kotiutuessani sitä ei enää tarvinnut nostella eikä asetella, riitti että potki jäämurskan ja silpoutuneet kukat sivuun kulkureitiltä lumen alle piiloon.


Suuren osan elämääni omakotitalossa asuneena ja sen pihaa koristelleena, sekä iltalenkeillä naapurien pihoja jäälyhtyineenkin ihailleena en taas millään ymmärrä mitä jollakin voi olla tällaista talvihauskuuttelua vastaan. Miksi ihmeessä on pitänyt voimiaan koetella paiskaamalla kukkiva jää pihakiveykseen oikein voimalla?!?

Meitä on kyllä moneen junaan.


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Vähintäänkin outoa, mutta ehkä joo sairastakin...

   Poista
 2. Ei ole todellista! Voitko ilahduttaa itseäsi uudella lyhdyllä omalla parvekkeella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti on :(. Yllätys oli melkoinen kun huomasin että lasit pitävät pakkasta niin hyvin pois parvekkeelta ettei vesi ollut jäätynyt siellä, vaan nostin ämpärin rapun eteen hankeen. Saattaa siis olla että lyhty myös sulaisi äkkiä auringonpaisteessa lasien takana. Seuraavakin kimppu maljakosta päätynee silti lähipäivinä ämpäriin ja oven edustalle ;)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)