maanantai 4. maaliskuuta 2019

Hiljaisen vilkas

Lapsukaisen kanssa huokailtiin yhteen ääneen samoja ajatuksiamme illalla viikonlopun päätteeksi. Olipas kiva viikonloppu <3. Viikonloppu, jonka piti olla hyvinkin rauhallinen, melko ohjelmoimaton, pitkästä aikaa lähinnä hiljaista nollailua ja flunssasta toipujalle just täsmälääkettä. Ja sitähän se olikin, mutta silti samaan aikaan pursui sitä sun tätä sosiaalistakin kivaa. Sopiva sekoitus kotona rötväilyä ja sielläsuntäällä liehumista.

Perjantaina viikonlopun käynnisti ihana aromaattinen hieronta, joka teki niin kutaa nuhan tukkimalle ja mäissä edellisviikolla jäykistyneelle. Tuoksuvien öljyjen hehkun lisäksi kevätaurinkokin lämmitti kotiinkulkijan takamusta. Olo oli kokonaisvaltaisen levollinen. Juna oli vienyt yhden lapsosen suoraan koulusta viikonloppuvisiitteihinsä, ja taksi tuonut toisen ystävineen meille yökyläilyyn. Äitiä ei kaipaillut kukaan. Mami nautti omasta rauhasta, ja joi juhlan kunniaksi kupposen kaffia.


Sitten tulikin jo täysin itseaiheutettu hoppu vaihtaa vaatteet, sukia kuontalo kuntoon ja hypätä bussiin, jolla ystäväkin saapui kaupunkiin. Tiedossa  useampi tunti BFF-laatuaikaa teemalla kesysti ja kympiltä kotiin. Teemalla, jolle ystävän ihana teini oli nauranut makeasti. Teemalla, joka tarjosi meille kaupungin ytimessä perjantai-illan ravintolavilskettä, herkkuja, hersyviä nauruja ja paritkin tulevat lentomatkasuunnitelmat. Täydellisen tehokasta toimintaa! Silläkin uhalla että leimaudumme kesyjen lisäksi ilmakehää kuormittavan epätrendikkäiksi kotokulmilla lomailun, stayvacationin ollessa nyt in. Kotona teinit vielä jaksoivat jatkaa iltaansa pitkälle aamuun, mutta mamille moisen hummailun päälle uni maittoi makeasti jo alkuyöstä.

Helppoa olikin sitten heräillä pirteänä aurinkoiseen lauantaiaamuun, jättää teinit nukkumaan univelkaansa ja tehdä Hämeentien massiivisen remontin käynnistymisen kynnyksellä haikea jäähyväisajelu seiskan ratikalla kotoa takaisin keskustaan, jossa toinen ystävä jo odotteli Kauppatorilla lenkkiseuraa Kaivarin rantaa suhaamaan ees taas. Päässä oli kevään ensimmäisen kerran aurinkolasit, naamassa suojakertoimet ja päällä uusi keväisen kevyt untuvatakki, joka tarttui mukaan kun hiihtolomalta palatessa kaarsin Joutsenen tehtaanmyymälän kautta uusiakseni täkin ja tyynyt...

Aamuaurinko helotti ja lumoavasti meitä lämmitti suuren osan lenkistä, askelia kertyi reippaasti yli päivätavoitteen, kermavaahtoinen kuuma kaakao saarella piristi, maailmaa tuli taas kohenneltua koko ajan mukavia höpötellen ja kotikaupunkiakin katsasteltua turistin silmin. Kotona kutsui kuuma kylpy ja päikkärit kirja kainalossa. Niiltä oli ihana toeta teinien loihtiman myöhäisen lounaan tuoksuihin, ja illalla riitti sitten virtaa katsoa lapsen kanssa äskettäin Oscareilla palkittu, haikean kiehtova Roma.


Sunnuntainakin saimme nauttia auringosta ja paisteeseen yhdistää kuntoilushoppailun... Tämä tarkoitti sitä että kävelemään jälleen opetteleva teini istahti takaisin pyörätuoliin, jonka mami auringonpaisteessa työnteli Herttoniemeen Marimekon outletiin. Kävelyyn tuli siis normaaliin verrratuna lisäkuormitus, ja mukana kulkeutui innokas shoppailuassitentti ja oiva makutuomari. Liikuntamuodoista yksi aivan parhaista!! Garderooppi tuli kuntoon mukavasti kuntoilemalla. Paluumatkalla aurinko olikin jo mennyt pilveen, joten reissun päällä nautittu lounas vatsassa painaen pyörätuolin työntely kylmenneessä kelissä pani ajoittain suorastaan puuskuttamaan. 

Kotosalla ehti käydä hyvänmielenpuhelun kolmannen tärkeän aikuisen kanssa juuri ennen kuin teineistä se toinenkin palasi reissuiltaan kotiin mamin huomiin. Tai laskiaispullia meille kotona henganneille paistelemaan ;) Hillopullilla sitten kuittasimme väliin jääneet pulkkamäet.

Takana siis rauhallinen, silti ulkoilua auringonpaisteessa, ohjelmaa ja sosiaalista eloa pursunut viikonloppu ihanien ja rakkaiden kanssa. Just parasta rentoilua ja lataumista mun makuun! Ministayvacation vailla vertaa <3

Miten sinä kotikulmalomailet?






4 kommenttia:

  1. Hyvä loppukysymys johon helppo vastaus. Kotona on hyvä olla :) Noh... kyllä sitä tulee seikkailtua mm. just ratikoilla ristiin rastiin kirpputoreja kaluten. Käpylä-Kumpula-Toukola akselilla on ihanaa käppäillä kesäisin ja nauttia puutaloista ja ihanista pihoista. Suomenlinna on aina kiva kesät talvet, sinne jo lauttamatka on rentouttava (varsinkin talvella). On niin paljon paikkoja joissa melkein aina käy ja kuitenkin niin paljon paikkoja joissa ei ole koskaan käynyt...ja siis kotikaupunki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutalojen kauniisiin, vanhoihin pihoihin kurkistelu hitaasti ohikulkiessa on aivan huippua! On se kyllä jännä miten lähellä voikaan olla kovin monta vierasta paikkaa. No, tuottavat iloisia yllätyksiä kun niihin sitten tutustuu :)

      Poista
  2. Olipa kiva olla osa hiljaisen vilkasta viikonloppuasi ja nauttia kävelystä kermavaahtokaakaolle! Kuvailemasi viikonloput ovat kyllä niin antoisia monellakin tapaa.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)