perjantai 28. kesäkuuta 2019

Köynnöksissä

Oon aivan haltioitunut parvekkeelle nousseista, ja yhä ylemmäs kurkottavista köynnöksistäni. Isoista thermolaatikoista toisessa talvehtineet kärhöt ovat kohonneet vauhdilla ja kukkineet huiman upeina ja runsaina, ensimmäiset kukista jo kuihtuen ja terälehtiään matolle pudotellenkin.



Keväällä Puutarhamessuilta Hyötykasviyhdistyksen osastolta ostamani kelloköynnöksen siemenet esikasvatin taimiksi ikkunalaudalla ja siirsin heiveröisinä toiseen thermoboxiin, josta ne nyt kurkottelevat kohden kattoa. Jännityksellä odotan koska niihin alkaa kellokukat aueta.




Tiedoksi muuten oikaisu Tarzan-leffojen luomaan mielikuvaan; reilusti päälle 90-kiloinen lihaskimppu ei tasan tarkkaan liidellyt korkeuksissa tällaisilla hennoilla liaaniköynnöksillä, vaan heilutteli itseään viidakon laidalta toiselle tukevammilla ilmajuurilla. Mutta joo, kuulostaahan se liaani tietysti hienommalta kuin ilmajuuri. Lensin juuri ilmajuurella... noup ;)

On tää kesäelo ihan vaan parvekkeellakin sitten hurjan antoisaa ja suorastaan melkein jännää!




5 kommenttia:

  1. "Lensin juuri ilmajuurella"... hih, kiitos tästä oivasta mielleyhtymästä kera nahkaläpäreen :D Ihanan iso parveke sinulla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä, toivottavasti sait kunnon hihitykset 🤣. Kiitos! Parveke sinetöi aikoinaan päätöksen hankkia juuri tämä asunto kodiksemme. Eikä se edes näy kuvassa kokonaan 💕

      Poista
    2. Asuin lapsuuden ja nuoruuden talossa, jossa oli iso piha, joten kaipa korvaan parvekkeella nyt sitä puutarhaa. Kummassakin riitti ja riittää kuopsuteltavaa 😊

      Poista
  2. Huikeen hienot kukat, todellakin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli, ja nyt jo odottelenkin kelloköynnöstä kukkivaksi pian :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)