maanantai 16. syyskuuta 2019

Pihlajapurua



Sitäpä hyvinkin surruuttelin tässä yhtenä iltana ilokseni. Villa Mörskältä olin pihapiirin pihlajista kerännyt terttuja, ja karkeasti perannut ne uunipannulle kuivumaan kaasujääkaapin päällysen lämpöön.


Muutaman viikon jääkaapin lämmössä kutistuttuaan vuoan sisällön sai mökillä kipata muovipussin pohjalliseksi, ja kotona pussin sisällön edelleen kaataa surisuttimeen parilla painalluksella puruksi jauhautumaan.

 
 
Korillinen pihlajanmarjaterttuja kutistui purkilliseksi pihlajanmarjapurua, ja pääsi nyt jääkapin päällisen sijaan jääkaapin ylähyllylle odottelemaan aamuja tahi iltoja jolloin sitä ripsautellaan C-vitamiinirikasteeksi smoothie-kannuun. Saas nähdä maistuvatko paremmalta juomassa näin kuin pakastettuina... Hope so!!

Hyödynnätkö sinä pihlajanmarjoja jollakin tavalla?



2 kommenttia:

  1. Pihlajanmarjat ovat varmaan sen verran kuivia, että ne eivät homehdu ja pilaannu hitaasti kuivattaessa. En ole ole koskaan hyödyntänyt niitä, vaikka mökillä niitä olisi runsaastikkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu hyvin kestivät hitaan kuivatuksen lämpimissä olosuhteissa. Nyt jääkaapissa pitää tarkkailla tilannetta taas uusin silmin. Houkuttaisi pujotella marjoista vielä sieviä helminauhojakin koristeeksi jonnekin ulkosalle. Saas nähdä onko se tämän vai jonkun toisen syksyn ohjelmistoa...

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)