maanantai 18. marraskuuta 2019

Hirsimökistä kehyskukkaroksi

Tilkkuterapiassa ahkeroitiin tänä syksynä taas hirsimökkejäkin. Osa meistä vasta tutustui mökkiblokkeihin, ja teki perusmökillä ensimmäisiä töitään, minä taasen innostuin muunnellusta hirsimökistä. Vastaostetut "veronpalautuskankaat" pääsivät saman tien leikkurin ja paininjalan alle, ja muunnellun mökin pintaa alkoi syntyä suitsait sukkelaan. Yksi tapa sekin helpottaa mökkikuumetta..?


Liukuhihnalta syntyi mökkiaihioita enemmän kuin mille oli tarvis, joten loput ompelin kuusikulmion, tai silmissäni timantin sijaan pötköksi pienen kehyskukkaron pinnaksi. Varsinaisiin muuneltuihin mökkeihin ompelin leveät sivukappaleet isojen kehyskukkarojen suunnitelmat päässä jo pyörien.


Kankaiden kuoseissa välkkyy kultaa ja kimalletta, joten tein tikkaukset kultalangalla, ja Karnaluksissa valikoin pitkään ja hartaasti töihin sopivia kehyksiä. Kiiltävän kullan sijaan päädyin matempaan messinkiin, joka sekin osaltaan tuo lisää loistetta töihin.

Ensimmäisen kerran päädyin myös ompelemaan kengännauhaa töihin! Vuoreen kiinnitin ensin kerroksen, heti perään toisenkin, nauhaa jolla lisäsin paksuutta osioon, jonka liimasin kehyksen sisään. Kaikenlaisesta sitä immeinen löytääkin itsensä innolla puuhailemasta... Mutta niin hyvä oli open vinkki, että jatkossakin tulen tätä aina tarvittaessa käyttämään!


Pussukoiden muodon halusin säilyttää muunnellun hirsimökin kuusikulmiona, joten erillistä pohjalevitystä en näihin nyt ommellut. Isojen pussukoiden leveys suurimmillaan on noin 25 cm, joten hyvin vetävät sisältöä uumeniinsa näinkin. Kultaista tähtikuosia löytyy niin päältä kuin sisältä vuorista.


Pienen kehyskukkaron pinta on leikkausjätteistä koottua, ja puolet keskenään hyvin erilaiset. Koko on about 10*10 cm. Tikkauksen tein leipälautasen muotoa hyödyntäen, eli piirsin yhden kaaren lautasen avulla, ja loput tikkasin paininjalan etäisyydelle. Tässä kehyskukkaroparissa näen jotain unimaailmaan tai taikuuteen viittaavaa...


Toiset kehyskukkarot saivat vuorikseen blokissakin olevaa  Vincent van Gogh- kangasta. Tiedän kyllä että vuori saisi olla vaaleaa, jotta sisältöä olisi pussukan uumenista helpompi paikallistaa, mutten millään malttanut luopua kankaan käytöstä näissä töissä. No, nytpä sitä ei enää kovin paljoa olekaan jäljellä tuleviin työstöihin.


Hyvissä ajoin valmistuu tämän joulumuorin pajasta lahjoja paketteihin käärittäviksi, sillä ihan kaikille pussukoille ja kehyskukkaroille en millään enää keksi käyttöä omasta takaa. Joko teillä on lahja- tai muut jouluvalmistelut täydessä työstössä?

6 kommenttia:

  1. Onpas mielenkiintoisen näköisiä pussukoita:) Ja kiitos vinkistä laittaa kengännauhaa pussukan yläreunaan, tuota pitää kokeilla!
    Kyllä täälläkin ollaan jo kovasti auttamassa joulupukkia ompelukoneen äärellä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä, ilo välittää Marle-opemme näppäriä niksejä eteenpäin :) Antoisia lahjavalmisteluja sinulle!

      Poista
  2. Tää nyt oli sitten ihan hepreaa. Kun näin otsikon ajattelin, että jotenkin taioit kesäpaikkasi rahapussiin, siis että se on myyty tai jotain. Työt ovat kauniita. Varmasti ovat mieluisia lahjoja. Ja joo, muutama paketti on jo valmiina ja ajatuksia muutamasta muusta. Reilun viikon sisällä pitäisi lahjavalmisteluiden olla loppusuoralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh heh, otsikossa kieltämättä vähän sanaleikin tai ainakin tiedostin sen aukeavan tilkkuilijoille. Villa Mörskä on pantu lopuiilsesti talviteloille, muttei suinkaan lihoiksi :). Sullahan on joululahjahankinnat jo todella hyvässä vaiheessa, jos loppusuora näkyy jo! Kiitos kehuista <3

      Poista
  3. Onpa sieviä kukkaroita ja mallikin on ihan uudenlainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, ja eikun itsekin toteuttamaan mallia :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)