perjantai 1. marraskuuta 2019

Kuva juksas

Tilkkuterapiakamujen kanssa uhmasimme kovasti varoiteltua syysmyrskyä, ja risteilimme Tallinnaan. Bändin solisti kutsui matkaa elämänsä pisimmäksi vuoristoradaksi, ja kasvot kalpeina omimme välittömästi ilmaisunsa. Koska reissu oli tilkkuilijoiden, niin sontsat terminaalin pihalla auottuamme suuntasimme ratikalle, ja edelleen K.A. Hermannille Karnaluksiin täyttämään ostoskorit kauniilla kankailla ja ompelutarvikkeilla.

Shoppailun päälle vatsat jo muristen ajelimme takaisin keskustaan, ja jatkoimme edelleen ratikkamatkaa Telliskiveen uudehkoon Fotografiskaan. Hetken huilattuamme ja kahvilan annista nautittuamme suuntasimme katsastamaan talon kolme valokuvanäyttelyä. 

Etukäteen olin odottanut eniten kauniita kukkia vilisevää Kirsty Mitchellin Wonderland-näyttelyä, mutta voiton veikin absurdiudessaan yllättävä ja naurattava, suoraastaan nauruun purskautteleva Alison Jakcsonin Truth is Dead -näyttely. Jos suuntaatte viikon sisällä lahden yli, niin käykää ihmeessä katsomassa se 10.11. mennessä!



Ensimmäiset kuvat katselin suuren hämmennyksen vallassa, kosken ollut tutustunut etukäteen näyttelyn ideaan, enkä tuntenut taitelijan töitä entuudestaan. Hämmennys ja jonkinasteinen järkytyskin vaihtuivat äkkiä suoranaiseksi huvitukseksi, niin rajuja kärjistyksiä kuviin oli rakenneltu.

Matkamuistoksi museokaupasta lähti mukaan nuo pari kuvaa. Nyt kotiklosetin seinää koristaa "Ellun" kuva. Siellä me rinsessat ja rinssi käymme kukin vuorollamme istuksimassa kuninkaallisessa seurassa. "Di":n kuva hakee vielä paikkaansa tai käyttötarkoitustaan, mutta hymyilyttää muuten vaan kuvasta välittyvällä sanomallaan. Nuorten kuninkaallisten muuttopuuhia hyvin etäältä seuraillessa kuvassa näkee suuren ajankohtaisuudenkin.



Näyttely oli loistava muistutus siitä kuinka isosti kuvat voivatkaan huijata!. Meille jotka olemme oppineet kuvan kertovan enemmän kuin 1000 sanaa, tätä kuvien käänteistäkin totuutta on hyvä muistutella aika ajoin mieliin, ja olla kyselemättä suoraan nielemättä kaikkea näkemäämme.






2 kommenttia:

  1. Se että antautuu/ pääsee kokemaan jotain tuntematonta on kyllä mieltä avartavaa. Hauskat kuvat ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, upeaa että pääsee itsekin itseään yllättämään silloin tällöin! Kuvat jaksavat hymyilyttää edelleen 😊

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)