lauantai 30. marraskuuta 2019

Tähtiä tähtipojulleni

Näin joulun alla tilkkuillessani töitä valmiiksi ja paketteihin käärittäväksi mietin sitäkin mitä mahtaa lapseni tuumia löytäessään paketistaan vanhat farkkunsa?!? Ei toki enää jalkaan vedettävinä, vaan käsissä käytettävinä :)


Lapsi tarjosi taannoin mamille herkullisen Pyhäinpäivänaterian. Sitä uunista ulos vetäessään käytti hommaan keittiöpyyhettä! Kauhistuneena tajusin, ja kysymällä vielä varmistin että suutarin lapsi on elellyt toista vuotta kengittä, tai siis meidän tapauksessa tilkkuilijan jälkeläinen patalapuitta. No, yksi ohut kuulemma löytyi, mutta emme kumpikaan tuntuneet keksivät sellaiselle kovasti käyttöä.

Niinpä otin taas käyttöön aiemmin hyväksi havaitsemani patalappumallin, jossa hyödynnetään farkkujen perstaskut käsien paikkana. Kun sinne pujottaa kämmenensä, suojaa erittäin kookas lappu myös kokin ja leipurin ranteita.Kapealanteisen pojan farkkuja työstäessä pelkkä kaareva takakappale ei riitä ison (20*30 cm) patalapun takuseksi, vaan leveyttä palaan pitää lisätä tilkuilla. Omista farkuista ommellessani tätä "ongelmaa" ei olisi... Nyt kuitenkin ymppäsin tarkkaan valikoiden työhön tuttuja saumoja ja kulumakohtiakin. Vyönlenkkejä voisi halutessaan käyttää ripustuslenkkeinä, mutta patalappujen esiin ripustelu ei oikein ole meidän juttu.Etuosiin ompelin tähdet niin metritavarana ostetusta kuin vanhasta farkkupaidasta leikatuista ohuemmista farkkukankaista. Syy ohuemman kankaan käyttöön selviää sinänsä oikein kauniista saumaviidakosta.
Tähdet tikkasin bambuvanuun, taskun kohdalta kaksinkertaiseen sellaiseen, tähtien reunoja ulko- ja sisäpuolelta paininjalan päästä kierrellen.Etu- ja takakappaleen ompelin yläsaumaa lukuunottamatta pussiksi, ja käänsin ympäri. Halusin säästää työssä farkkujen nahkaisen labelin ja vyönlenksuja. Koska ne vyötärökappaleen kanssa tekevät kankaasta moninkertaisena hyvin paksun, ompelin etu-ja takakappaleet päältä yhteen. Hommahan se oli moninkertaiset farkkukankaat näinkin yhteen kiinnitellä, mutta asiassa osaltaan auttoi Karnaluksista hankitut farkkuneulat. Sitä paitsi; mitäpä ei äiti rakkaan lapsensa ja tähtipojunsa hyväksi tekisi?? Taas uusi kohta siihenkin loputtomaan listaan <3

n aavillelapsenkokkaamilledinnereille

8 kommenttia:

 1. Nämä on tosi makeet!

  VastaaPoista
 2. Vautsi miten hienot patalaput ja ihan loistavaa kierrätystä:) Mukavaa alkavaa joulukuuta, tuokoon se mukanaan kaikkea ihanaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin saan lisäkicksit aina kun kierrättämällä saa aikaan uutta kivaa! Joulukuu, ihanaa sellaista meille 💕

   Poista
 3. Hienot on patalaput ja todellakin tarpeelliset. Jännitystä joulukuuhun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja todellakin 😊. Jep jep ja tip tap, tonttuja alkaa pyöriä nurkissa...

   Poista
 4. Tosi kivat patalaput!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)