torstai 30. tammikuuta 2020

Lunta tulvillaan...

...ei valitettavasti ole raikas talvisää Etelä-Suomessa. Tämän talven lumihavainnot täällä rajoittuvat pariin räntäsateiseen yöhön, jonka päälle nurmilla oli ohut kerros valkeutta. Otsikon joululaulukaan ei enää soi päässä aktiivisesti, mutta nousi mieleen kun sain Tilkkuterapiassa valmiiksi kevätkauden ensimmäiset työni. 

Joululomalla ompelin joulusoffalleni kuusityynyjä. Loman mittaan päätin haluavani niitä lisää, mutta tällä kertaa sellaisia, joita vasten voi huoleti nojailla ilman että reunanauhahörhötyksistä pampulat lentelee ympäri olkkaria... Niinpä käynnistin oman kevätkauteni vielä jouluisilla ompeluksilla muiden keskittyessä jo aivan muihin töihin.

Olin ostanut jo aikaa sitten jemmaan vihreäpohjaista kangasta, jossa kimaltelee vähän glitteriäkin. Harmillisesti krumeluurukset eivät kuvissa oikein erotu, mutta uskokaa mua, on sitä! Kangas on kimalteen vuoksi melko jäykkää, ja sillä jäänyt vähemmälle käytölle. Nyt kuitenkin totesin sen olevan juuri täydellistä joulukuuseen; tuleehan kuosissa kuusen koristeet ja kimallukset mukaan ikään kuin kaupan päälle.



Jäykkä kuusikangas ohjasi taustakankaan valintaa, ja senkin osalta päädyin jäykkään lyhennetyn verhon jämäpalaan. Tausta tuli samasta verhonhelmasta, jossa korkea, valmis käännös kruunasi ilmeen. Työn tikkasin yksinkertaisesti vain valkoisella langalla paininjalan etäisyydeltä kuusen ulkopuolelta pullistavan vanun sijaan tavalliseen lakanakankaaseen. Yläkuvassa tikkausta ei vielä ole, alakuvassa jo on. 

Työn valmistuessa ja kukaties samalla lunta Helsinkiin kaipaillessa, ajattelin kuusen loistaa tönöttävän valkean hangen keskellä. Tyyny on iso, noin 50*50 cm, joten siitä saa mainion löhötyynyn tulevalle joulusoffalle. Tyynynpäällisen ulkoreunoihin ompelin sauman ryhdistämään lopputulemaa.



Innostuin kuusesta hankien keskellä siinä määrin, että päätin tehdä siitä myös erilaisen version. Toisessa tyynyssä kuusi tönöttää talvi-illan tai yön lempeässä lumisateessa. Taustassa on kultaisia tähtiä tummansinisellä pohjalla. Tai tummalla pakkasyötaivaalla... 



Ommellessa ajattelin näiden olevan Päiväkuusi ja Yökuusi, yksi ja sama kuusi siis, kunnes tajusin (nimeltä mainitsemattomalla) leikkaajalla käyneen pikkuisen mittavirheen, ja kuusien olevan eri puut. Huomasitko eron? Kuuset ovat kyllä aivan yhtä pitkät ja tuuheat, mutta toisen runko on hoikempi ja toisen paksumpi. Tässä tapauksessa paksu näyttää silmissäni kauniimmalta. Peilissä taas hoikempi runkoni voittaa paksumman runkoni ;)



Työt voivat silti olla nuo Päiväkuusi ja Yökuusi, vaikka ovatkin eri puut. Tai sitten Kuusi 1 ja Kuusi 2 valmistumisjärjestyksen mukaisesti. Tai onko sinulla hauskemmat nimiehdotukset mielessä? Yökuusi / Kuusi 2 -tyyny on ensimmäistä tyynyä tarkoituksella vähän pienempi, noin 45*45 cm, jottei peitä tyystin toista jos sattuvat asettumaan vierekkäin sohvalleni. Kahden teinin taloudessa pyykkäri kun ajattelee asian niin että vaalea taakse suojaan, tumma eteen kiehnättäväksi... Naisen logiikkaa, äidin logiikkaa...



Puhelimen appi kertoo jouluaattoon olevan enää 329 päivää, joten joulukoristeiden esille ottoon on meidän huushollin tuntien enää paljon alle 300 päivää. Hillitsin kuitenkin itseni vielä toistaiseksi, ja niinpä tyynyt eivät päätyneet vielä tyynynpäällysten sisään, ei edes kuvauksen ajaksi, vaan päällyset kaappiin odottamaan tuotapikaa koittavaa seuraavaa joulusesonkia. 

Seuraavatkin, tuoreen kurssiohjelman mukaiset työt käynnistyivät jo edeten hyvään malliin. Kelta-mustia blokkeja tasaillessani naureskelimme töiden, tyynyjä nekin, olevan selvästikin pääsiäistöitä. Itseasiassa asiaa tarkemmin ajatellen tajusin juuri omistavani monta joulutyynyä, mutten ensimmäistäkään pääsiäistyynyä, joten onkin totta vie jo korkea aika ommella niitäkin huusholliin parit ensimmäiset :D



10 kommenttia:

  1. Ei ole koskaan liian aikaista aloittaa jouluvalmisteluja. Mun mielestä tietysti yökuusi on kuvattu tyynyyn lähempää, joten näyttää vantterammalta. Päiväkuusi kaueampaa. Molemmat ovat kauniita, mutta yökuusi on kyllä ihan erityinen. Olet sinä kätevä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kuinka upea lähestymistapa asiaan, pidän tuosta kiinni! Näkemystäsi tukee sekin että Yökuusi on tyynynäkin pienempi, joten kuusi "lähempänä". Kiitos kauniista kehuista, nostivat hymyn huulille :)

      Poista
  2. Noista kuusityynyistä saisi oivasti pidettyä vaikka iltasadun kirjan puuttuessa. Ihanat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ihana idea! Täytyykin testata kun saa iltasatuikäisen yökylään <3

      Poista
  3. Harmillisen kauan joutuvat olemaan kaapissa. Kauniita molemmat versiot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja niinpä! No, onneksi kesä tässä välissä helpottaa joulun odotusta :)

      Poista
  4. Ihana yökuusi, siinä voi kuulla ja tuntea pakkasyön, jota niin kovasti kaipaillaan, mutta onneksi voit käydä yökuusta ihailemassa kun iskee pakkasenkaipuu. 🎄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja niinpä, tyynystä voi melkein tuoksuttaa pakkasen ja kuulla lumen narskeen kengän alla :)

      Poista
  5. Hurmaavat kuuset! Toivottavasti muistat ne tulevan joulun alla. Minulta on joskus unohtunut kaappiin hyvissä ajoin tehdyt jouluompelukset (ja jopa lahjojakin). Tai voithan laittaa appiin tyynyjen esilleottopäivän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos❣️ Toivottavasti, voi ei ja hyvä idea 😂 Toisaalta oon kyllä niin jouluintoinen, että taidan sittenkin uskaltaa laskea tässä asiassa muistini varaan...

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)