maanantai 28. marraskuuta 2022

Vuoden 2022 joulutyyny

Aikani, eli siis kohta neljännesvuosisadan olen keräillyt vuosiluvuilla merkittyä Joulu-Barbie-sarjaa Amerikasta mulle niin kannettuna, lähetettynä kuin itse haettuna. Jokunen joulu sitten tajusin myös ompelevani vuosittaisia joulukuusityynyjä niin omalle sohvalle kuin muutamille ystävillekin.

Tänä vuonna tein paperpiecingkuusen Pomadan Saijan Juhlava kuusi -kaavalla. Kuuset rakentuivat vihreistä ja sinisistäkin kankaista, koristenauhat lehvien lomaan keltaisesta. Valkoisen pohjakankaan tikkasin suoralla kuusten muotoa seuraillen, ja reunoille ompelin joulusuukkoihin soffan nurkassa rohkaisevaa mistelikangasta. Reunanauha tuo mieleen piparminttuiset polkagris-sauvat.


Tyynyn koko on reilu, 50*50 cm. Sen takaosa ompeloitui misteleistä ja kiinnitysnapiksi valkkasin nappiloodasta vanhan nahkapäällysteisen napin, oletettavasti jostakin loppuun käytetystä pompasta säästämäni.


Alla olevasta kuvasta erottuu kuusen värit selkeämmin, onhan kuva työstössä juuri olleesta työstä otettu  hyvässä työskentelyvalaistuksessa juuri ennen tikkausta, ylin kuva soffalta taasen jo illan tunnelmavalaistuksessa.


Työn valmistuessa marraskuun puolivälissä en hetkeäkään harkinnut silittelyn päälle vieväni sitä vaatehuoneeseen tyynynpäällispinoon muiden joulutyynyjen seuraksi, vaan ilman muuta se piti heti asetella sohvalle. Sehän taasen poiki sen että muutkin joulutyynynpäälliset silittyivät ja täyttyivät suitsait soffalle uuden tulokkaan kavereiksi.

Tämän vuoden kattauksessa siellä meitä pehmustavat kuuset vuosilta 2019, 2020 ja tämä uusin tulokas, vm. 2022. Työn alla on vielä pari pienempää, n. 40*40 cm kuusta joulupaketteihin.

Pehmeää joulunalusaikaa itse kullekin <3


6 kommenttia:

  1. Voi-voi, nyt kun kerroit valmistuneesta tyynystäsi huomasin että oma joulutyyny on tekemättä:( Mulla on tuo sama malli ja se olisi kyllä erittäin kaunis ommeltavaksi. Tai siis ainakin sinä olet valinnut hyvät kankaat työhösi:) Kaunis on:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis, ja onhan tässä vielä aikaa jouluun lähes kuukausi, joten hyvät mahkut sunkin tällä tyynyllä valmistua vielä täksi jouluksi! Pitelen peukkua :)

      Poista
  2. Tilkkureppu30/11/22

    Upea joulutyyny! Juhlava! Itselläkin on tekeillä joulutyynyt, vaikka en niitä tarvitsisi, mutta niitä on kyllä kiva tehdä. Kiva tuo nappi taustassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, eihän niitä tarvitse, mutta ilo ne ovat! Niin tehdessä kuin valmiina niitä katsellessa. Kiitos, nappi on mustakin aivan mahtava!

      Poista
  3. Anonyymi2/12/22

    Oi, kiva kun olet ommellut tämän mallin. Tykkään versiostasi ja tuo reunakangas sopii kuin nenä päähän. Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hauskasta mallista jota oli ilo ommella, ja ihanasta palautteestakin!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)