perjantai 23. joulukuuta 2022

Taitellut joulutähdet

Tilkkuterapiakauden lopussa saimme ohjeen taitelluista kangastähdistä, ja näimme omaan, tulevaan työstöön innostavat valmiit mallit. Niin viimehetkeen ompelin terapiatapaamisissa joululahjoiksi meneviä Vinkura kuusi -tyynyjä, että tähtien sakarasuikaleiden leikkailu, silittely ja taittelu jäikin kotiaskarteluksi. 
                            

Leikkasin erilaisista jouluisista kankaista kaitaleet neljään tähteen. Ähisten, puhisten, erehtyen ja korjaten sain ne väkerrettyä, mutta aikaa meni parisen tuntia. Paksusta kultalangasta ompelin tähtiin ripustuslenkit. Totesin sarjatuotannon riittävän tällä kertaa näinkin pienenä eränä, ja korjasin työvälineet sekä kankaat takaisin kaapin uumeniin.    

Kankaissa oli sen verran sinisiä, valkoisia ja punaisia sävyjä, että tehdessä kypsyi ajatus kuusenkoristelahjasta origami-hengessä suurille USA:n ja Japanin ystäville.

Myöhemmin samana iltana mulla oli tovi luppoaikaa, ja sormia alkoi taas syyhytellä puuhastelu. Niinpä hainkin kampsut kaapista, avasin ohjelinkin uudelleen, ja jatkoin väkerrystä. 

Selvästi harjoitus oli tehnyt jollei mestariksi, niin ainakin oivaltavaksi, ja seuraavat tähdet syntyivätkin jo paljon joutuisammin. Ne tein kaikki Marimekon kelta-vihreäsävyisestä Primavera-kankaasta. Myös nämä tähdet saivat pätkät kultalankaa ripustuslenkeikseen.

Kankaan olen aikoinaan saanut puolen metrin palana suurelta Marimekon (ja minun <3) ystävältä, jolle nyt taittelin sen tähdiksi vaikkapa uuden kotinsa kuusta koristamaan. Eräänlainen kangaspalautus siis kyseessä :)

Tuikkikoon joulun tähtöset teille kaikille <3





2 kommenttia:

  1. Kauniita - ja tosiaan aika työlään näköisiä, meikäläisellä ei ehkä hermot kestäisi...
    Äsken juuri keksin (Tilkkurepun blogia syynätessä), että kokonainen tilkkutöillä puettu joulukuusi voisi olla aika kiva idea - ehkä otan eläkeprojektiksi...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kun vauhtiin tässä pääsi, niin työkin alkoi sujua. Täytyykin käydä syynäämässä Tilkkurepun kuusi, niin kiinnostavalta kuulostaa :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)