keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Mattolaiturilla


Näin auvoisen hiljaista on Kaivarissa mattolaiturilla juhannuksen jälkimainingeissa. Myös rannalla Mattolaiturilla juhannus vielä näkyy...


Ehdottomasti säälittävin juhannuskoivu, jonka olen eläissäni nähnyt, mutta samalla myös hellyttävin: ihanaa että tällainen on keskustaan pystytetty vanhoja juhannusperinteitä vaalimaan!

Kaivopuiston perustaja kauppaneuvos ja suurliikemies Henrik C. Borgstrom tarkkailee reliefistään kaukaa kallion harjanteelta puiston uusinta liikeyritystä.


Väkeä on enemmän kuin pyykinpesupaikalla, mutta ei tällä kertaa vielä lainkaan ruuhkaksi saakka. Poikkeuksellisesti näinkin hiljaiseen aikaan voi siis visiittinsä Mattolaiturille tehdä, varsinkin jos ajoittaa sen lapsiperheiden yleiseen, käsittämättömän aikaiseen lounasaikaan ;).


Silloin on mukava syödä ja syöttää lapsillekin sydämellisiä herkkuja…


…tai vaikka jatkaa Kaivopuiston perinteitä. Kylpyläkulttuurin kukoistaessa täällä 1830-luvulta alkaen kuohuvat juomat virtasivat virkistävien vesien lomassa. Niin edelleenkin. Tällaiset terassityynyt voisin ottaa itsellenikin.


Toisivat kuplivan ylellistä nostetta vanhalle, mörskäiselle saunan kuistilleni…

Paikan sisustuksen on suunnitellut kestävän kehityksen mukaiseen rakentamiseen Losissa erikoistunut sisustusarkkitehti Joanna Laajisto, jonka aiempia projekteja ovat olleet mm. lukuisat työpaikkasisutukset. Töissään hän on pyrkinyt johtajien toivomien näyttävien tilojen sijaan toteuttamaan työntekijöiden toivomia tehokkaita tiloja ja näin edistämään työhyvinvointia. Tahtomattaan hän on edistänyt minunkin työhyvinvointiani, sillä on ihanaa lenkkeillä työmatkat näin houkuttelevan paikan vieritse!



Näin hiljaista oli Mattolaiturilla ennen aamuseiskaa. Alkuillasta menen katsomaan mahdunko työpäivän päätteeksi mukaan helteiseen tungokseen. Kukaties siemailemaan lasillisen kuplivaa ihanien naisten kanssa rannalla.

Lähde mukaan!

3 kommenttia:

  1. Carita29/6/11

    Lähden, siellä nähdään!

    VastaaPoista
  2. Kaisis29/6/11

    Mattolaiturin luomu-chardonnay on kuulemma taivaallisen hyvää. Eiköhän oteta :)

    VastaaPoista
  3. Päivi29/6/11

    Sitä sitten ehdottomasti kanssanne, te ihanat naiset rannalla!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)