torstai 3. marraskuuta 2011

Kylmä huijaus

Kuuletko kakluunissa palavan tulen rätinän?

Kuuletko jopa kissan unisen hyrinän?
Haistatko hennon savun tuoksun?
Tunnetko ihanan lämmön?


En minäkään! Kyseessä on nimittäin vain mieltä lämmittävä, kylmä huijaus. "Kakluuni" kun on puinen kaappi! Luukkujen ja savuhormin takaa ei löydykään tulta ja savua, vaan kukaties kauniita pöytäliinoja ja hopealusikoita. Kaappi on rokokoo-ajalta, jolle tyypillistä oli parillisuus. Hyvin todennäköistä onkin että muinoin salissa on sijainnut toisella seinustalla oikea kakluuni ja toisella sen näköisversio, tämä kaappi. Nyt tämän riemastuttavan näyn kokee Ritarihuoneella olevassa Joulu-näyttelyssä. Välittömästi aloin himoita tuollaista "kakluunia" omaan kyökkiini. Eikö olisi aika veikeää saada piilotettua ruma mikro ja pursuava paperinkeräyskassi uunin uumeniin?

Btw, ei tuo suloinen pikkukisukaan kehrää, eikä sitä olisi kovin pehmeä silitellä. Mitä lie kuttaperkaa... Anyway, oli riemastuttavaa tulla höynäytetyksi! Suosittelen lämmöllä sekä uunia että näyttelyä.

4 kommenttia:

  1. Eikun lastulevykaappia kaakeloimaan :) uuniksi. Mullakin oli aikoinaan samanlainen haave, joka sitten tökkäsi siihen ettei feikkitakalle ole tilaa.

    VastaaPoista
  2. Päivi4/11/11

    no se ei ihan ole visioni :) toi on kaunista umpipuuta ja kaakelit vain maalattu pintaan. aikoinana mulla oli jo oikeat uuninluukut, jotka piti kiinnittää "hormikulmaan" olohuoneen nurkkaan ja maalata tulipesään tulenväriä, mutta toteuttamatta jäi :(

    VastaaPoista
  3. Anonyymi4/11/11

    mullakin on uuninluukut vintillä, otin ne aikoinaan matkaan torpalta :)

    VastaaPoista
  4. Päivi4/11/11

    ihanaa! noin muistorikkaat luukut varmaan vielä päätyvätkin johonkin esille ja iloksi!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)