24.1.12

Kipunat kohti tähtiä kiirii

Pimeä talvi-ilta. Ulkona on pari astetta pakkasta ja maa valkoisena nietoksista. Lumi narskuu kenkien alla. Talvi-idylliä parhaimmillaan! Posket punoittaen ulkoa kotiutuessa päässä soi savuntuoksuinen laulu. Taidan tehdä takkaan tulet ja käpertyä sohvannurkkaan raukeana köllimään ihanassa lämmössä.


Asun kuuskytlukuisessa kerrostalossa, jossa ei surukseni takkoja ole. Onneksi Clas Ohlson on pelastajani! Samalla reissulla hankin parilla kympillä sekä takan että akvaarion. Häkävaaraa ei ole ja akvaarion pesusta ei tarvitse huolehtia, nautiskelun lopuksi riittää kun vain sammuttaa telkkarin.


BTW, takassa rätisevän palavan puun ja tulen tunne on niin aito, että yllätin itseni jopa kahdesti ohikulkeissani koittelemasta telkkarin hehkua. Ei onneksi ollut lämmin, mutta mielikuva kyllä siitä syntyi vahvasti. Suosittelen suurella lämmöllä kaikille takattomille. Ja miksei halonhakkuuseenkin kyllästyneille ;)


Meill' on metsässä nuotiopiiri, missä kuusten kuiske soi.
Kipunat kohti tähtiä kiirii, lähipuutkin punervoi...


2 kommenttia:

  1. :) testasin Oslon hotellissa vastaavaa takkaa. Jännä juttu miten pelkkä takkatulen tuijottaminen rauhoitti ja vaivuin pikaisille päikkäreille.

    VastaaPoista
  2. ah, ne päikkärit on mulla vasta tulevaisuudessa! toistaiseksi en ole malttanut nukahtaa, vaan olen sinnitellyt ihailemassa telkkariruutua :). hyvin raukeana tosin!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)