6.2.12

Raakaa kakkua

Pakkanen ja pyry, talven kovimmat ja sakeimmat, sotkivat lauantaisuunnitelmani ja ystävä onneksi vinkkasi hauskasta vaihtoehtoistoiminnasta. Viikonloppuna nimittäin helsinkiläisiä (ja vähän muitakin siellä sun täällä) hemmoteltiin jälleen pop up –ravintolapäivällä.

Kääriydyin paksuimpaan takkiini ja peittelin nenän, korvat ja sormet villalla. Sitten suuntasin ulos ja kohden Kalevankadun Pihasalia. Sinne oli joogasaliin perustettu vehreä viidakko, jossa tarjolla oli teetä ja kauniita leivonnaisia. Kaikki raakoja ja herkullisia :) Fake a cake –puodissa kun oli tarjolla vain ja ainoastaan raakaravinnosta valmistettuja, suussa sulavia herkkuja.  Alkuiltapäivästä salit olivat täynnä herkuttelijoita ja aurinkoisten värien lisäksi paikkaa somistivat eksoottista tunnelmaa paukkupakkasen keskelle tuovat kasvit.

Mukaan kotiin lähti kolmen sukupolven maisteluraadille omenatorttua, mangojuustokakkua, punajuuribrownieta ja minttusuklaanökö. Ihania ja lähes kaikille maistuvia kaikki, mutta mun suosikkejani kyllä ehdottomasti mangojuustokakku ja punajuuribrownie.


Tempauksen organisoija kuvailee hauskaa tapahtumaa blogissaan http://www.kaunispaivatanaan.com/. Ilmapiiri oli niin mukava ja herkut niin ihania, että en voi kuin nostaa peukun pystyyn ja toivoa tälle jatkoa. Olen varmaa kanta-asiakasainesta! Kieli pitkällä odottelen myös luvattuja reseptejä nettiin. Ja ehkä vinkkiä siitä millä leivonnaisissa käytetyn kookosöljyn voisi parhaiten korvata jollain muulla, niin että herkut maittaisivat perheen kookoksen inhoajallekin. Toisaalta, jos ei korvaajaa löydy, niin mullehan jää enemmän syötävää… nami nami!

1 kommentti:

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)