9.5.13

Hengissä!

Mun rakas hortensiani. Kaksi rehevää kaunotarta jäi viime talvena uskaliaasti talvehtimaan parvekkeelle. Olivat kasvaneet niin komeiksi, etten jaksanut enää kantaa ruukkuja takapihalle ja kaivaa pensaita isompiin multiin. Olivat niin komeassa kukassakin vielä joulukuussa pakkasten tullessa, että enhän mä ois raaskinutkaan vaikka oisin jaksanut. Varret jäätyivät pystyyn vihreine lehtineen ja uusine nuppuineen. Hymyilytti ja hirvitti. Pinkit ja vaaleansiniset kukat muuttuivat pakkasten lauhtuessa ruskeiksi talventörröttäjiksi. Mun ihanat hortensiat olivat talvisenkin parvekkeen ilo ja kaunistus.


Kevään ja lämmön tultua katkoin kuivimmat oksat pois ja kuivuneet kukat niiden mukana. Annoin vähän vettä ja auringon helliä. Toisessa ruukussa on vielä kovin hiljaista. Toinen ruukku tokeni nopeasti, ja uusia versoja alkoi pukata. Lehdet kääriytyvät päivä päivältä enemmän auki.  


Arvatkaa vaan huviksenne mitä mä teen nykyään aamuisin ekaksi? Kävelen parvekkeelle. Tarkistamaan muka jo ulkona yöpyvien tomaatintaimien vuoksi yölämpötilaa. Mittari vaan ihan sattumalta on juuri hortensiaruukun vieressä...
 
Nyt jännittelen mitä väriä täältä nousee, sineä vai punaa.
Heleää helatorstaita, ystävät rakkaat!

 

3 kommenttia:

 1. kyllä se sieltä lähtee. Jännitän miten oma hortensiani on selvinnyt talvesta. joko siellä vihertää ulkosalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain, sipulikukat pukkaavat maasta ja puissa on hiirenkorvia.

   Poista
 2. Valkoista, valkoista kukkaa tulvii!!!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)