sunnuntai 25. elokuuta 2013

Ei tullut takki, eikä (edes) liivi


Tuli poncho. Innostuin kesälomalla vihdoin virkkaamaan afrikkalaisia kukkia. Jonkin aikaa olin jo ehtinyt ihailla kuvia niistä, ja keväällä printannut netistä ohjeenkin kaappiin lankojen kanssa happanemaan. Jotenkin vaan homma ei sitten kutkuttanutkaan tarpeeksi lähteäkseen totetumaan. Kunnes taas heinäkuun helteillä mua nappasi tarttua koukkuun aurinkotuolissa ja hautautua villalankakerien alle helteitä pitelemään. Näin on mulle käynyt ennenkin!!! Tältä sitten näytti kukkaketoni loman päätteeksi:



Ja tältä näytti "kattaus" pöydällä kotona loman jälkeen pidemmänkin aikaa, kun aina välillä huvitti kiinteillä silmukoilla kukkia yhdistellä ja sitten taas ei huvittanut. Silloin tehtiin jotain muuta, koska urputusta pöydänvaltauksen suhteen kotijoukkojen suusta ei onneksi kuulunut.
 

Tänään sain työn valmiiksi ja tältä se nyt henkarissa näyttää:



Ison urakan päätökseen saaminen antoi potkua ryhdistäytyä bloginkin suhteen; pikku kesätauko venyi jo sen verran pitkäksi, että itseäkin alkoi moinen ihmetyttää. Tämä kesä vaan on ollut niin poikkeuksellinen, että näköjään joitain asioita jäi jotta uusia sai tilalle. Nyt elämä tuntuu taas asettuneen uusiin rutiineihin siinä määrin että näppiksellä malttaa (ja jaksaa) viipyillä.

Ponchon suhteen olo tosin on ristiriitainen: samaan aikaan odottaa innolla viileitä syyspäiviä, jolloin kääriytyä teepiksen ja hellemekon sijaan farkkuun ja villaan, ja samaan aikaan tuntuu olleen vain hetki siitä keskikesän alkuyöstä, jolloin ensimmäinen kukka tuli kuvatuksi mökkinurmella. Jolloin kesä oli vielä edessä.




Tämä kesä on taas saatu nauttia huimista helteistä ja ihanasta auringonpaisteesta. Ehkä on aika opetella nauttimaan myös syksyn raikkaudesta, jolloin villaa kaipaa päälleen, mutta jolloin vielä on mahdollisuus auringon kuumotuksessa siitä kääriytyä poiskin. Katsellaan ja odotellaan mitä sääherralla on tarjolla... 


Mulle on joka tapauksessa tulossa värikäs 
ja kesämuistoja tulviva lämmin syksy! 
Ja sitä tasan samaa toivon meille kaikille <3

14 kommenttia:

  1. Tunja25/8/13

    Ihanaa, tervetuloa takaisin :)

    Ja poncho on NIIN kaunis! Ihana <3

    VastaaPoista
  2. Anonyymi26/8/13

    Heissan, kiitos Päivi ihan sama fiilis kuin Tunjalla, ihana päästä taas lukemaan juttuja :) ja poncho on tosi magee :)
    t. Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hauskasta kommentista, ilopilleri! Niin ja kehuista ;)

      Poista
  3. wau! ihana ja lämmitttää syysiltoina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! iltoina??? enhän mä silloin enää liiku ulkona ;)
      nim. himahiiri

      Poista
  4. Still alive! Mä olin jo ihan huolissani susta ja kyselinkin kylillä perään :). Mutta ihanan pirtsakka poncho!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi sentään! Mitäs ne kylillä osasivat kertoilla ;)? Kiitos, edelleen odottelen innollla sitä riittävän pirtsakkkaa ilmaa, jolloin ponchoon verhoutua. Ei taida vielä tämän viikon helteissä tarvita..

      Poista
  5. No eipä mitään järisyttävää, mutta melkein meinattiin törmätä toissaviikonloppuna Kumpulanlaakson fudiskentällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh heh, arvasinkin heti ketä kylillä olit jututtanut, mutta Kumpulaa veikkasin Viikiksi! Läheltä liippasi siis ja leffa oli ihan ok ;)

      Poista
  6. Ihania nuo afrikkalaiset kukat! Ja tosi hieno poncho. Muakin polttelis nuo samaiset kukkaset, en vaan tiedä, mitä niistä tekisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kukkia on kyllä tosi hauska ja palkitseva virkkailla, valmistuvat nopsaan ja kirjaimellisesti koukuttavat mukaansa. Mäkin virkkasin niitä satakunta ja vielä ekoja rivejä kasaillessani en ollut päättänyt teenkö peittoa, huivia vai ponchoa. Annoin fiiliksen viedä.

      Poista
  7. Minäkin jo huolestuneena odottelin seuraavaa blogikirjoitusta... Nyt saa sitten taas "ahmia" ajatuksiasi =)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)