22.1.14

Pehmeää terävyyttä

Vuoden ensimmäisessä tilkkuterapiassa huolsimme välineistöä kuntoon. Ompelimme neuloille tyynyt, jotka täytimme vanulla ja sisäpussillisella neuloja terottavaa hiomahiekkaa. Opettaja oli tilannut hiekkaa muutaman kilon, ja nauroi postimaksun olleen korkeampi kuin hiekan hinta. Yhteen tyynyyn hiekkaa meni vain 40 g, joten hyvä että kusti polki kimppahiekat käyttöömme.


Ompelusten alkuvaiheet palauttivat mun mieleen asian, jonka tajusin kadonneen ainakin mun maailmasta tyystin! Ehkä muidenkin maailmasta myös... Vai käyttääkö joku vielä munakupeissa kananmunien päällä pikkuisia hattuja? 


Mikä niiden, nimi oli? Munahattu, munamyssy vai munahuppu kenties? Valmiit neulatyynyt taas toivat aivan just prikuulleen mieleeni Fabergen munat.


Tai ainakin melkein. Ainakin munat.


7 kommenttia:

 1. Uusia lukijoita, voi kuinka kivaa! Tervetuloa mukaan päivittelemään :)

  VastaaPoista
 2. Hämärää mielikuvaa jostain munanlämmittimisestä minullakin on. Mutta ihan liian hämärää. Ai on olemassa jotain hiomahiekkaa! Never heard. Luulin, että tavishiekka tuolta lasten hiekkalaatikolta kelpaisi. Kylllähän noista munat tulee tosiaankin mieleen, hauskan malliset neulikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilattu Porvoosta muistaakseni Hiomo-nimisestä putiikista zirgoni-nimellä tai jotain sinne päin...

   Poista
  2. Niin ja juu, munanlämmittimethän ne taisi tosiaan olla! Tänään testattu myös käytännössä munia, ja hyvin uppoavat neulat hiekkaan terottumaan :)

   Poista
  3. Tai ei siis sentään jalokivillä neuloja teroteta... Nimi katosi päästäni. Jotain sirkkelin ja zirkonin välistä :)

   Poista
 3. En ollut minäkään kuullut terotushiekasta, ja jos totta puhutaan, niin en ole koskaan tullut edes ajatelleeksi, että nuppineulat tylsyisi, ainahan ne johonkin pistävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vuosien varrella muutaman kerran manaillut tylsiä nuppareita, mutta ei ollut pienessä mielessä tätä ennen käynyt että niitäkin voi terottaa :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)