tiistai 1. huhtikuuta 2014

Erilainen nuotiopiiri



Kuskailen kerran viikossa korisjunnuja treeneihin Arabiaan, ja tapan puolitoista tuntia aikaa paikan päällä. Koulukirja on edennyt hyvin aulan kovilla penkeillä istuskellessa, samoin peiton virkkaus. Parina viikkona on ollut ilta jo niin valoisa, että on tehnyt mieli ulkoilla kulmilla. Pakkaan siis tätä nykyä autoon poikien, koriskamojen ja kuoropojan eväiden lisäksi myös kävelysauvat.

Sauvat kädessä heiluen olen ottanut tuntumaa uudehkoon Arabian asuinalueeseen. Tutuksi ovat tulleet taiteilijoiden mukaan nimetyt kadut,  muotoilijalle ja porsliinille omistetut aukiot, liikuntapuisto, rauhoittava rantapuisto ja Vanhankaupungin koskialue, olenpa viuhtonut jopa Viikin peltojen lomassa. Viimeksi lenkillä tuli vastaan tällainen hauska tilataideteos.

Haluaisin kyllä kokea senkin näyn kun lamput ovat illan hämäryydessä syttyneet ja paikalliset kerääntyneet tulisijan ympärille asetelluille kivijakkaroille turisemaan... Olisikohan se mahdollista?


4 kommenttia:

  1. Aika kaukana olisivat istujat toisistaa, jotenkin miellän nuotiopiiriin myös läheisyyden. Mutta ehkä tuo onkin moderni, yksilöllisyyttä ja itsenäisyyttä (yksinäisyyttä?) korostava nuotiopiiri?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tää on monin tavoin erilainen. Olisi hauska tietää mitä sen suunnittelija on miettinyt tätä luodessaan. Hauskaa kuitenkin että posliinitehtaan takapihalta löytyy vanha posliininen takankehys noin hienon tilan saaneena. Alueella on toinenkin "nuotiopiiri", joka on ehkä vähän perinteisemmän oloinen. Täytynee napata kuva siitäkin vaikka ensi viikolla :)

      Poista
  2. Tuo Arabian seutu on minulla hieman hämärään jäänyttä aluetta. Vanhankaupungin lahdella olen useinkin hengaillut, pitää ensi kerralla jatkaa rohkeasti matkaa kohti Artsua. Siellä on sitä taidetta aika paljon, kun se kuului rakennuttajien valvollisuuksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas sauvoin eilen lahtea ympäri ja pitkin poikin koskea, kun puikkelehdin silloilla ja ihailin kosken kuohuja. Lisäksi kauhistelin kiviä koskessa ja kummastelin kuinka ihmeessä ne kaljakellujat uskaltavat laskea niissä kaljoissaan!!!

      On kyllä hienoa että rakennuttajalla oli tällaiset velvollisuudet, ja että ne toteutuivat! Toisin kun esim. Merihaan väestönsuoja, jonka rahoitus kerättiin asukkailta jo alueen rakennusvaiheessa, ja rahat ovat ohjautuneet aina johonkin akuutimpaan asiaan...

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)