maanantai 31. maaliskuuta 2014

Tsinniasuma

Tykästyin viime kesänä ylen kovin tsinniaan, oppineiden kukkaan. Viikko sitten kävimme neidin kanssa siemenkaupoilla, ja oli selvääkin selvempää että tsinniaakin nyt kyllä kylvetään. Nyt kyllä kylvetään, sanoi likainen puutarhuri...

Puolentoista litran (tyhjä) maitopurkki sai puukosta kylkeensä, hyvää kylvömultaa sisuksiinsa ja päälle pussillisen tsinnian siemeniä. Neiti askarteli vielä tölkkitaimistoomme nimikyltit kaikille kylvöksille.

Kylvön päälle muovi päälle ja joka-aamuinen sumutus ennen pienten viljelijöiden kouluunlähtöä. Välillä tuli suorastaan kinaa sumutusvuoroista <3 Rakkautta siis saivat yllin kyllin ja sillä ehkä viikossa näin topakoiksi varttuivat.


Lauantaiaamuna otin iloa irti keväisestä paisteesta, joka parvekelasin takana oli suorastaan helteinen, ja koulin tsinnioita isompiin ja pienempiin ruukkuihin. Ohjeenmukainen taimiväli on 20 cm, mutta voin kertoa että ihan sellaista lääniä näille ei irronnut meikäläisen parvekeviljelmillä.

Nyt sitten kyttäilen sääennusteita, koska mokomia yöpakkasia onkin taas tiedossa. Vaikka luovuin jo flanellilakanoistakin..! Aamuin illoin käyn parvekkeella tarkkailemassa lämpömittarin lukemaa ja aprikoimassa pitääkö taimet siirtää sisään yöksi, ja aamusta heti varmistelemassa että ovat varmasti hengissä. Viljelyohje kun kehotti siirtämään taimet koulinnan jälkeen valoisaan ja viileään. Mutta missä kulkee viileän ja kylmän raja??

Kunpa olisi jo kesä ja nämä ihanuudet kukassa!

5 kommenttia:

  1. mä just mietin, että mitä istutan puiseen viljelyslaatikkoon...salaattia, rucolaa, yrttejä...:) mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, ehdottomasti ei ole! Eikä sekään aina niin tärkeää... mukamas :)

      Poista
  2. Tunja31/3/14

    Ai oppineiden kukka, sehän suorastaan huutaa pääsyä mun puutarhaan :) Kuukkiikohan koko kesän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heinä-, elo- ja syyskuun kukkii, ruukullinen taimia on jo sua odottamassa :)

      Poista
    2. Tunja1/4/14

      Ihanaa :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)