torstai 10. heinäkuuta 2014

Hengissä


Muutto takana. Noin 130 laatikkoa ja mööbelit pakattu vanhassa osoitteessa, annettu raavaiden brankkarien kärrätä kerroksia alas ja taas ylös, purettu ja järjestelty uuden kodin kaappeihin ja huoneisiin.



Purettu vanha, yhteinen elämä ja koti. Pakattu yksin tai yhdessä lasten kanssa elämä laatikoihin. Kodin kampsujen jako kolmeen tai oikeastaan neljään:
1. Isin kotiin menevät tavarat. Isin kotiin, joka joskus oli äidinkin koti, ja jossa jo esikoinenkin eli sikiönä. Koti jota äiti silloin remontoi ja sisusti, ja asunto jossa isi nyt elää. Huoneisto jota toinen nainen sisustelee pehmeäksi lemmenpesäksi salaa mieheltään ja perheeltään.
2. Perheen uuteen kotiin menevät tavarat. Suurin osa tavaroista. Samalla tosin piti pakata vielä kassikaupalla siipan hätäpäissään unohtelemia tavaroita ja viestitellä häntä ne noutamaankin. Palvelu senkun pelaa.
3. Roskiin roppakaupalla kaikkea ennen niin rakasta ja tärkeää, mutta nyt merkityksettömäksi tai jopa negatiiviseksi muuttunutta sälää.


4.  Villa Mörskälle päätyvistä kampsuista ensimmäiset, first things first: kiikkustuoli tulevalle patiolle, uikkareiden ja pyyhkeiden kuivatustikkaat sekä pari kukkaruukkua parvekkeita evakuoitaessa ja sullottaessa kolmen lasitetun parvekkeen sisustaa yhdelle avopartsille. Kantoapuna ja psyykkaajana ihana naapurin Rosa <3


Kuljetettu uuteen kotiin kukkaset, rakkaimmat lamput ja nukkekoti kahvikutsuineen perheen autolla kunnes isi myi sen alta pois, ja osti uuteen elämäänsä paremmin sopivan menopelin heitin persusten alle. Hassua että auto onkin juuri se josta olin vuosia haaveillut, ja kuunnellut perusteita moisen järjettömyyden hankkimatta jättämiselle. Ilmeisesti kahdella naisella on miesmaun lisäksi myös samanlainen automaku.


Koettu ennen niin kotoisa ja turvallinen koti lampuitta, verhoitta, matoitta, lipastonlaatikoitta. Isittä ja puolisotta.


Hyvästelty hulppea saunaosasto ensin äidin lapsivapaana (arghh, prkl minkä teit!!!) viikonloppuna, ja päälle muksujen kanssa viimeisenä iltana lapsuudenkodissa iltapesupuuhilla. Suihkuttelua saunaeväin, kyyneliä kylmillä lauteilla niin siltä joka kysyi "Äiti eikö kodin myyntiä vois mitenkään perua?" kuin siltä joka jätettiin vastaamaan lasten kysymyksiin ja lohduttamaan lohduttomia. Ja pyörittämään sitä arkeakin siinä sivussa.


Saatu ihana ja tehokas pikkusisko purkamaan keittiötarvikkeet kaappeihin ja kasaamaan kuopuksen kanssa kerrossänky. Toi tullessaan laatikollisen ylellisiä leivoksia retkiolosuhteissa nautittavaksi, psyykkasi meitä ja hoippui iltamyöhällä junalle käydäkseen kotona hetken nukkumassa ennen seuraavaa työpäiväänsä.



On tullut yhden lyhyehkön naisen voimin kiinniteltyä lamput kattoihin ja koottua kirjahyllyt. On kuskattu apen kanssa muuttoautoon mahtumatta jääneet kellarikampsut kerroksiin. On tehty remppaa purkan, tarralappujen ja kontaktimuovin avulla. On oltu aivan pirun tyytyväisiä lopputulokseen hiomapölyittä ja liistereittä, ja nautittu suunnattomasti kehuista joita näin paikatut reiälliset seinät ovat muilta kirvoittaneet.


On opeteltu ottamaan vastaan tarjottu apu (Tunjan piiiitkä mies on niiiiiin it-welho! Mahdollisti tämänkin päivityksen kaiken muun infran fiksailun ohessa rouvien ryystäessä skumppaa) ja koettu jo sekin päivä, jolloin on pakottamalla pakotettu itsensä käymään läpi postit, lähinnä  laskut. Kaljan kanssa, jottei mennyt ihan liiallisesti harmistuksen puolelle tämäkään rästihomma. Onneksi ei kaljoittelu jäänyt pysyväksi ilmiöksi...


On nautittu antaumuksella uudesta avarasta, valoisasta ja siististä kodista, jossa on hyvä henki ja rakastava fiilis. Halittu ja höpsötelty, välillä pikkuisen paruttukin, mutta eteenpäin menty ja vahvasti. Koettu että elämä voi totaalisen järkyttävästi olla paljon antoisampaa ja täyteläisempääkin yhden ison ja valtavan tärkeän osasen irroitettua itsensä siitä. Outoa ja ihanaa.

Juu juu, muistan kyllä ystävien mankumiset kuvista salskeista muuttomiehistä. Kas tässä, huipputiimini! Nauroivat kun sanoin kuuden tunnin urakoinnin jälkeen olleen aivan ihanaa muuttaa viiden brankkarin kanssa uuteen kotiin...




14 kommenttia:

  1. Jessus, että jaksat olla noin ihailtavan positiivinen! Melkein tippa tuli silmäkulmaan lukiessa. Vähän aina raivostuttaa sun puolesta. On niin vaikeaa kuvitella miten paljon kaikki voi yhtä äkkiä muuttua. Aikas kiinnostavat nuo remppatarvikkeet, mutta Villalla ei ehkä noilla ihan pärjää. Mukavia päiviä uudessa kodissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on tässä tullut tippa linssiin itsellä useasti. Ja kuullut myös reklamointia siitä kuinka olen epäpositiivinen hlö ;) Vaikeaa on ollut ymmärtää tän kaiken oikeasti tapahtuvan, koska se on tapahtunut niin kovalla vauhdilla ja yllätyksenä, ei jätki ole aina kerennyt perässä pysyä.

      Ei taitais tarrat pysyä Villan seinissä, mutta onneksi tuntuvat pysyvän kodin seinissä :) Kiitos, mukavalta tuntuu niin uusi koti kuin kesäiset päivät uutta eloa!

      Poista
  2. Ihanaa, että olet taas linjoilla! Johan tässä oli vieroitusoireita, kun ei ollut päivän piristys odottamassa :)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tuotti kuulemma tuskaa aina kaukomailla saakka ;). Ihanaa että pitkä mies palautti mut linjoille!

      Poista
  3. Tunjan kanssa samaa mieltä, mukavaa, että olet linjoilla! Paljon onnea uuteen kotiin ja uuden, paremman alun rakentamiselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa olla näin kaivattu :). Kiitos paljon, so far so good!

      Poista
  4. Niin, tavalla tai toisella kaikki voi muuttua yhtenä päivänä - mutta elämä kantaa eteenpäin. Itku meinasi tulla mullakin, mutta katse kohti uutta, Päivi! Sä pärjäät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tavoite. Jos jossain vaiheessa alkaa muulta tuntua, niin huudan sut apuun herkkukeitoksines palauttamaan mulle halun elää syödäkseni :)

      Poista
    2. Laita viestiä vaan, niin herkkukeitoksia kokkaan mielelläni sulle tai isommillekin porukalle! Ruoka tuo aina hyvän mielen. ;)

      Poista
  5. Nousee iho kananlihalle lukiessa, niin muistot palaa mieleen ajalta kun itse tuota samaa elin.

    Onnea ja iloa paljon, surua ja murhetta ihan vähän, uuteen kotiinne ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloin muutama ilta sitten lueskella mielenkiintoista eroblogia, ja oon ihan tukka pystyssä siitä miten toinenkin vaimo ja äiti on kokenut ja ajatellut aivan samoja juttuja kuin minä ja ilmeisesti myös sinä :(.

      Kiitos, toivotaan että tuolla seoksella porskutellaan uudessa kodossa <3

      Poista
  6. Oi, tämä oli värikäs ja elämänmakuinen muuttokertomus!! :) Ja niiiin siistiä, että uudessa kodissa vallitsee heti hyvä henki ja rakastava fiilis. Lapsetkin takuulla aistivat sen!

    Kirjoituksesi alkuriveiltä kolahti ja jäi mieleen tuo "salaa mieheltään ja pieniltä lapsiltaan". Huhhuh. Ihmissuhdesopan sillä reunalla taitaa olla edessä vielä monta kolahdusta ja itkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)