23.8.14

Miten menestyä vaivatta liike-elämässä?

Taiteiden yönä oli mahdollisuus päästä seuraamaan Helsingin kaupunginteattterin ohjelmistoon 27.8. tulevan musikaalin harjoituksia. Hyvissä ajoin iltapäivällä kävelin teatterille noutamaan lippuani, mutta hetken epäusko koitti kun saavuin jonon hännille. Tarjolla ei ollut leipää, vaan sirkushuveja kansalle ja kansaahan riitti!


Jono kuitenkin veti ripeästi ja luultavasti kaikki halukkaat saivat lippunsa, minä myös. Illalla palasin nauttimaan pätkän valmiin oloista musikaalia. Tarjolla oli siis mahdollisuus seurata avoimia harjoituksia, mutta kyllä lopputulos oli hyvinkin valmiin oloista ja houkuttelevaa.

Teatterin sivuilla produktio kuvataan näin: "Miten menestyä vaivatta liike-elämässä on 1960-luvun musikaalihelmi, joka koki uuden kukoistuksen Broadwaylla vuonna 2011. Musikaalikomedia kertoo nuoresta miehestä, J. Pierrepont Finchistä, joka pestautuu postipojaksi Globaalit pakettinappulat –firmaan ja aloittaa alta aikayksikön kipuamisen yhä ylemmäs firman hierarkiassa. Finch ammentaa tietonsa oppikirjasta, joka opastaa vaivattomaan menestykseen työelämässä. Kirjan ja neuvokkuutensa ansiosta hän etenee ikkunanpesijästä suuryrityksen toimitusjohtajaksi. Yrityksen, joka on ”niin suuri, että kukaan ei tarkalleen tiedä mitä muut tekevät”. Lopulta Finchin epätavalliset ja moraalisesti hyvin kyseenalaiset busineskoukerot vaarantavat sekä lupaavasti alkaneen uran, että romanttisen suhteen kauniin sihteerin kanssa. Miten menestyä vaivatta liike-elämässä on upeiden tanssinumeroiden täyttämä, näyttävää silmänruokaa tarjoava, hauska ja värikäs musikaalikomedia. Näyttävän vauhdikasta menoa säestää vivahteikas Broadwayn kultakauden musiikki." 

Olen totaalisen myyty 60-luvun mainosmiesten elosta Madison Avenuella kertovaan Mad Men -sarjaan, ja ilokseni löysin tästä teatteri-ilottelusta hyvin paljon samaa kuin tuosta tv-sarjasta. Lavastus ja puvustus, kampaukset ja maskit ovat hykerryttävän hienoja ja musiikki tempaa mukaan. Tämän näkemiseen ei puolen tunnin setti riitä, pakko nähdä koko Finchin ura ja romanssin käänteet!  

Lähdetkö mukaan, montako lippua varaan?


6 kommenttia:

 1. Mulla on aina vakkarivastaus; KYLLÄ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitä ennen vaikka Sandroon?

   Poista
 2. Mäkin voisin olla mukana, mikäli aikataulu vain sen sallii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, synkronoidaan aikataulut!

   Poista
 3. Hilpeän hauskaa, kevyttä komediaa ja nuori Cruisen Tomppa nähtävissä Helsingin ytimessä :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)