keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kultapiisku

Solidago virgaurea. Muorin dahlioiden lisäksi toinen synttärikukkani. Näitä tai oransseja kallionauhuksia löytyi aina äidin antamasta synttärionnittelukimpusta. Nykypuutarhoissa vaatimattomuutensa vuoksi jo melko harvinainen, mutta mulle aina niin herkkä ja mieleinen. 




Tunnustan: pöllin nämä kesäillan hämäryydessä rosvopaistijuhlista kotiutuessani. Oli siis otettu rohkaisua, ja uskallettiin pysähtyä siirtolapuutarha-alueen laitamille, jossa näitä kasvoi ojan pientareet pullollaan aivan holtittomasti villiintyneinä. Varastamisen sijaan taisinkin oikeastaan tehdä harvennusta... 


Nyt nautin rikoksestani. Kannullinen piiskuja seilaa olo- ja ruokahuoneen väliä pöydältä toiselle aina välillä hetkeksi lipaston kulmallekin pysähtyen.  

Niin keltaisia, niin kultaisia, niin ihania! Aurinkoisia päiviä ystävät ennätyspitkien helteiden meidät vihdoin hylättyä!

 

 


8 kommenttia:

  1. Voisit liittyä meidän perennaryhmään. Tämä ryhmä on tehnyt muutaman hiippailun hämärän turvin lähitienoon melkotavalla hylätyn oloiseen pihaan kuokkien ja lapioiden kera. Piiskut tuo vielä aurinkoa tupaan, vaikka saataa kaatamalla. Rosvopaistijuhlista palatessa tekee aina mieli hieman rosvota, vaikkei muulloin olisi tuollaisia taipumuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perennaryhmä ja hämärähiippailut kuulostavat vastustamattomalta, I'm in!!! Koska seuraava kokoontuminen..? Kommenttisi rosvoilusta oikein vahvisti teon oikeutuksen, kiitos siitä!

      Poista
  2. Reetta20/8/14

    Samoin täältä tuulisesta Rosalasta, joudun tulemaan Vantaalle tänään, olen yksin täällä ja siinä on aina jotain rauhoittavaa ja aina jää kaipaus :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, meidän pitää nyt sopia aika jolloin pääsen sun seuraksi ihanaan Rosalaasi! Niin tiedän ton kaipauksen mökiltä lähteissä! Jokunen vuosi sitten muksujen lähtöhuvi oli takapenkiltä kurkkia koska "äiti taas alkaa itkeä, kun sille tulee ikävä sen kukkapenkkejä" <3

      Poista
    2. Reetta21/8/14

      Almanakka esiin ehdota päiviä, niin varmaan löytyy joku hyvä ajankohta. Koska sinun koulu alkaa ?

      Poista
    3. Panen privaa tulemaan sulle saman tien!

      Poista
  3. Ottaisin kultapiiskun heti pihalleni, jos se ei olisi keltainen :D Mikähän piisku se silloin olisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, nimi varmaan riippuisi siitä uudesta väristä... Mitä mielisit, valkopiiskua..? Purppurapiiskua..? Sinipiiskua :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)