maanantai 9. maaliskuuta 2015

Brown paper wall


Back in business. Viikonloppu oli leppoisan rentouttavan herkullinen, nyttemmin se on valitettavasti taas jo myös takanapäin. Arkeen laskeutuessa onneksi (..?!) törmäsin termiin, joka sai hymyn huulille ja tarttumaan kameraan.

Koulutuspäivän osana kun me osallistujat rakensimme taitoseinän, siis seinän jolle liistrasimme erivärsillä post-it -lapuilla erilaisia taitoja, joita olimme itsestämme ja ryhmäläisistämme lyhyissä keskusteluissa löytäneet, ja sen päälle niistä vielä yhdessä keskustelleet. Mitään uutta en tässä sessiossa itsestäni oppinut, mutta työtavasta kyllä.


Kuvittelin nimittäin erheellisen maalaismaisen naiivisti, että liimaamme muistilappuja seinään teipatulle ruskealle suojapaperille, juuri sellaiselle jolla remonteissa ja muutoissa olen tottunut lattioita suojaamaan. Vaan ehei! Meillä olikin käytössämme brown paper wall!! Ja sen avulla taas oli joku konsultti tienannut juustotkin leipänsä päälle...

Olo oli "koulutuksen" päälle ehkä saman... hyvin erilainen kuin keisarilla uusissa koreissa vaatteissaan. Tuplaharmistuskin oli vallalla; omalta osalta tehottoman työajankäytön vuoksi ja harmistus maksajankin puolesta.

Että näin.


4 kommenttia:

  1. Voi, kuulostaa niin tutulle. On tullut istuttua eräitä päiviä koulutuksissa miettien, mitä kaikkea olisin saanut aikaan oman työpöytäni ääressä tämänkin session aikana. Tasapuolisuuden vuoksi on kyllä mainittava, että olen ollut myös koulutuksissa, jotka ovat olleet loistavia ilman brown paper wallejakin. Ja aika usein kouluttajan persoona on ollut se ratkaiseva juttu eivätkä uudet remppapaperi-innovaatiot.

    VastaaPoista
  2. Mikäli kaupunki tarvitsee lisää huhaa- ja harasoo-koulutusta tai monipuolisia itsetutkiskeluseminaareja, voin tulla mielelläni niitä pitämään. Minulla on uusi multicolor wall, sellaista ei ole kenelläkään muulla! Ja olen edullisempikin, jos sillä on merkitystä. Tosin en tunne ketään silmäätekevää, siksi toimintani on jäänyt hieman pimentoon tuolla sektorilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, pidän mielessä vastaisen varalle! Jospa vaikka itse tarvitsen juuri ja nimenomaan kouluttajaa taidokkaan houkuttelevalla multicolorseinällä ;) Se se olisi varmasti ikimuistoinen koulutus, kun sä valtaisit estradin!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)