lauantai 30. toukokuuta 2015

Onnea ylioppilaalle!

Onnea kaikille kevään uusille ylioppilaille ja vastavalmistuneille! Kiitos että olette antaneet meille syyn juhlia, juhlista vieläpä yhdessä parhaimmista. Valmistujaiset ovat aina niin ihania, niin täynnä suloisia tulevaisuudensuunnitelmia ja uusia alkuja edessäpäin.

Keväiset valmistujaiset henkivät, suorastaan pursuavat uutta alkua myös luonnon kukoistuksen myötä. Vuodesta riippuen juhlakoristeiksi on saatu omenankukkia tai sireenejä. Tänä vuonna ei välttämättä vielä kumpiakaan, kiitos viileän kevään, mutta superfoodia voikukkaa on kyllä jo runsaasti tarjolla. Saas nähdä löytyykö sitä salaattikulhosta juhlissa..?

Minä saan juhlia tänään suloista kummityttöäni ja uutta lakkiaan. Ylioppilasta ja ammattiin samalla valmistujaa. Määrätietoista neitoa jolla elämä on niin edessä <3

Tiedän kyllä usean nuoren toivovan lahjaksi kuin lahjaksi rahaa, mutta olen siinä mielessä ronkeli lahjoja, että raha on mulle vaihtoehdoista viimeisin. Sen kun voi aina tarpeen tullen hoitaa tilisiirtonakin. Itse sain lahjaksi yleensä aina rahaa ja mitä onkaan jäänyt muistoiksi merkkipäivästä? Tyhjentyneitä hiuslakkapurkkeja ja muita jo aikaa sitten menneitä juttuja. Haluan antaa jotain pysyvämpää. Silläkin riskillä että se päätyy kirppiskuormaan alta aikayksikön ;) Hope not.

Tämän päivän juhlasankarille ompelin rippilahjaksi tilkkupeiton, joten se oli jo käytetty lahjaidea. Nyt vuorostaan sitten virkkasin torkkupeiton, johon kääriytyä kun jos elo tuntuu välillä kylmältä ja uuvuttavalta. Lahjaan kuuluu luonnollisesti kummitädin lämpöiset aatokset ja virtuaalihali tytölle aina tämän peiton alle hakeutuessaan. Silloinkin siis.


Väritys peittoon tulee tietenkin ylioppilaslakista, siitä perinteisestä valko-mustasta. Tänään taidan tosin ehkä nähdä valko-violetin lakin..? No, klassiset värit joka tapauksessa ja helppo sujauttaa monenlaiseen sisustukseen. Lyyran kultaakaan en työhön ripotellut mukaan. 

Suuria isoäidinneliöitä tein 24 kappaletta, kaksi aina peilikuvana värityksen osalta. Kolme kierrosta vielä mustaa pylvästä reunaan kehykseksi. Kuvassa peiton alla on terassin matto, johon hapsut kuuluvat, eivät siis tietenkään peittoon.


Peitto rullalle, sydämellinen pirtanauha kääreeksi,
käärö kainaloon, korkkarit jalkaan ja juhliin!
Ihanaa päättäjäisviikonloppua, armaat!


8 kommenttia:

  1. Anonyymi30/5/15

    Ihana peitto ja varmasti hyvä lahja ylioppilaalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja toivotaan että on mieleinen ☺️

      Poista
  2. Ompa oivalline lahjaidea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, saa vapaasti kopioida idean :)

      Poista
  3. hieno lahja. arvostan käsityötä ja sen taitajia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tiedän että arvostat ja mä puolestani sitä että muistat asian niin usein mainita <3

      Poista
  4. Tyylikäs. Värit yo-lahjaksi just kohillaan.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)