perjantai 29. toukokuuta 2015

Lähtö- ja tuloaula

Ei reissunpäällä, vaan omassa kotona. Ei suurensuuri, mutta sellainen että just mukaan mahtuu. Välillä väljemmin, välillä tiukemmin. Aina ollaan menossa, tulossa tai lähdössä kuitenkin. Siltä se kyllä tasan tarkkaan taas näyttääkin!


Nyt väylää tukkii enimmäkseen Mörskän muttokuorma osa 2 tai 3. Odottaa autoa alle ja aikaa kuskailla. Matkaan lähdössä vanha edesmenneen Kumelan lasitehtaan konttuurin koristeellinen puutuoli lasikuistille siltä varalta että sattuu kesällä satamaankin ja haluaa sisällä siksi istua, jättikassillinen tyynyjä joilla istua paisteella terassin rappusilla ja valikomat serviettejä joihin suuta ja tahmeita sormia pyyhkiä mökkiherkuttelujen päälle. Pari sankoa sisäkkäin odottamaan aikaa jolloin ne herkut ovat kulkeneet läpi elimistön. Lakanoita ja pyyhkeitä, kosteusvoidetta ja kuivamuonaa. Isoisoäidin naisellinen sontsa jos sittenkin tulee se sadepäivä, ja jos silloin pitää vielä ehdottomasti ulkona pistäytyä. Kaffepannukin pussin uumenissa piilotellen. Kuinka pieneen mökkiin saakaan tän kaiken mahdutettua??? Ja paljon muuta tän lisäksi.

Pari kassillista neidille pieniksi jääneitä ihania kesävaatteita lähdössä toisen neidon iloksi. Jumppakassi muistuttamassa salille raahautumaan. Lahjapeitto juhliin lähtöä jo odottelemassa, kortti pitää vielä rustata mukaan ja ruusu hakea. Valikoima käsväskoja mukaan nykäistäviksi (kuvassa tosin näkyy laukkunaulakossa roikkujista vain yhden alakulmaa). Mummokärrykin nurkassa valmiina kuskaamaan kaapin täyteen maitoa ennen mussukoiden kotiutumista.

Kävelysauvat ovat suorastaan hautautuneet kaiken taakse viimeiseen nurkkaan. Pitänee puhaltaa niistä tomut ja seitit veks ennen seuraavaa käyttöä. Jonka aika koittaa heti kun kaikki muut jutut on taas tehty, kuskattu, pakattu, purettu, hoidettu, korjattu ja aina joka lomassa vähän hommasta nautittukin.

Elämä on laiffia. Onneksi on.
 
 

7 kommenttia:

  1. Minä pakkailin viimeyön täärkeitä ja niin tarpeellisia tavaroita mökille vietäväksi. Mies ja koira meni jo eilen ja minut haetaan tänään. Tietämätön voisi kuvitella, että on suurikin huvila, jonka useisiin huoneisiin uppoaa peitto jos toinenkin. Ikinä en ole mennyt mökille tyhjin käsin, aina on kärryllinen vedettävää ja reppu selässä. Oikein hyvää viikonloppua, eiköhän ne kassit sinunkin eteisestä ole sunnuntai-illaksi vaihtuneet paluukuormaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin, niinpä niin! Elän toivossa että tässä mökkielossa paluukuormat olisivat näitä muuttokuormia pienempiä. Aiemmissa mökkieloissa eivät ole olleet, mutta nyt ovat mittasuhteet, varusteet ja kriteerit monessa kohdassa aivan toiset kuin ennen :)

      Poista
    2. Niin ja ihanaa mökkiviikonloppua teille!

      Poista
  2. Tuo kuormahan on vain starttia vailla! Minusta pakkaaminen on se kaikkein ikävin homma. Mukavaa mörskäviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitäpä vain! Mökkipakkaamiset vielä menee, mutta reissupakkaamiset on ihan painajainen mulle. Jännä juttu, koska yleensähän reissuun on kiva lähteä. Kiitos, mukavaa viikkistä sinullekin!

      Poista
  3. Kun mä lähden mökille mulla on mukana puhelin, tapletti ja laturit, mahtuu käsilaukkuun. Joskus pesen myös lakanoita ja pyyhkeitä mökillä, kun saavat kuivua ulkosalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kadehdin, kadehdin ja asetan heti tavoitetilakseni tuon! Ulkona kuivuneen pyykin tuoksu <3

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)