torstai 16. heinäkuuta 2015

Maukasta munakoisoa

Keväällä viriteltiin grilli parvekkeelle ja kaksoset pääsivät grillailun makuun. Munakoisoa on puputettu muiden herkkujen mukana jo moneen otteeseen. Tällä hetkelläkin sitä löytyy jääkaapista kasvissosekeitossa antamassa aivan uuden värin keittoon.

Viimeksi grillin kuumentaessamme nakkasinkin koisot uuniin. Pintaan ripottelin karkean suolan lisäksi kuivattua korianteria. Neito kävi parvekkeelta poimimassa kypsyneen kirsikkatomaattisadon, jonka haloimme munakoisojen päälle mozzarellakuutioiden kanssa paistumaan.

Lämpötila oli +225 ja paistoaika parikymmentä minuuttia. Samaan aikaan uunissa alatasolla kypsyi raparperipaistos. Kypsien koisojen päälle silppusimme parvekkeelta myös persiljaa ja voi että oli hyvää! Kannustan kokeilemaan! Kokkaukseen intomielisesti suhtautuva teinikin kehui näitä vuolaasti ja kyseli onko resepti kenties uusi. Voi sitä kokkaukseen vähemmällä innolla suhtautuvan mamin onnea, kun sai toiselle kertoa reseptin olevan ihan omasta päästä.


Lihakeitto omasta päästä tehtynä jaksaa kyllä naurattaa,
mutta kasvisruoka omasta päästä ei naurata!

4 kommenttia:

  1. Minun munakoisoista tulee aina mautonta löllöä, joten ne on vähän jääneet...
    Nuo näyttää hyviltä, hyvin keksitty resepti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos, hyvin maittoivat ja uusintaakin on jo kyselty :) Mun eka munakoisokokemus oli aivan vastaava kuin sun, ja pitkään ajattelinkin munakoison sopivan vain moussakaan löllöilemään, mutta onneksi se on sittemmin palannut jääkaapin vakkarisisältöön. Niin herkkua varsinkin juustojen seurana...

      Poista
  2. Tosi hyvä idea, otan kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes, herkkuhetkiä teille kotikulmillakin taas!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)