maanantai 20. heinäkuuta 2015

Räsymatot

Äiti tuli käymään Villa Mörskällä, ja toi tullessaan täsmätoivelahjan: kolme kääröä mäntysuovalle tuoksuvia ja jo lapsuudesta tuttuja räsymattoja. Oli pessyt ja pätkinyt 1920-luvulta olevat matot 1960-luvun mökkiin sopiviksi.


Matot tuntuvat taivaallisen pehmeiltä paljaan jalan alla, ja mukavalta ne tuntuvat silloinkin kun jalka on sujautettu villasukkaan! Mä niin tykkään räsymatoista <3

Kausiverhoja ja ylipäätään juuri mitään verhoja mulla ei koskaan ole, mutta nyt mulla on kausimatot: vaaleat kesäksi ja tummat syksyn ja kevään kuraisempiin keleihin. Toisen tummista tosin sai ottaa jo heti käyttöön ovensuuhun  loputtomalta tuntuvien kesäsateiden kastelemien kenkien aluseksi.


Näillä on hyvä pötkötelläkin!
Kokeiltu kun tosiaan on.

 

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin on :) Olivat kyllä tänäkin aamuna ihana pelastus kun viiden jälkeen herätessä ulkolämpömittari näytti +11 ja mökissä oli +16 astetta Celsiusta. Siinä kun ois aamunsa aloittanut laskemalla koipensa kylmälle lattialle, niin johan ois ollut vilposaa!

      Poista
  2. Räsymatot ovat parhaita. tykkään myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, suorastaan rakastan niitä! Huussinkin hillityn tähtimaton korvasin aika pian iloisen kirjavalla räsyllä.

      Eilenkin äiti kävi Mörskällä ja toi vuorostaan räsymattovillasukat neidin varpaita lämmittämään. Kudotutin hänellä aikoinaan yhdet itselleni ja hän innostui ideasta niin että on jo ties monesko pari valmiina :)

      Poista
  3. Kutojalla on ollut hyvän värisiä räsyjä! Siinähän on kuviona auringonnousu tai -lasku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ollut. Tosin sävytkin ovat vaalenneet vuosikymmenten varrella, matot kun on äitini äiti perinyt anopiltaan.

      Auringonnousu tai -lasku, wau, tota en ole osannut ajatellakaan vaikka selvästihän se siinä on. Lasku mulle näillä väreillä. Aina on puhuttu vaan kruunukuviosta, vaikkei erityisen intomielisiä rojalisteja ollakaan ;)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)