23.8.15

Elokuun illat

Elokuun illat yllättävät mut aina uudelleen! Juuri kun kroppa ja koppa ovat about alkaneet tottua yöttömään yöhön ja selviytyä parin tunnin yöunilla, saapuukin elokuu pimeine iltoineen. Kynttilöin valaistulla Villa Mörskällä se tarkoittaa agraarikulttuurin mukaista päivärytmiä; puuhat tehdään ja kirjaa luetaan vain valoisana aikana, kympiltä koittaakin uniaika!


Hämärtyvällä pihalla räpsähtävät valot päälle jo ysin hujakoilla. Aurinkokennoledejä on siellä sun täällä pitkin poikin pihaa. Uusin valaisimeni on Ilves-tölkistä, kuivista lyhtykoisoista ja pihalampun valaisinosasta tuunaamani, ja aurinkotuolin viereen pienelle tasolle käsistä laskemani viritys.


Hämärää on jo, totta vie!


7 kommenttia:

 1. No melkeen pimeetä jo yöaikaan! Mä nukun partsilla, en kestä sisätilojen kuumuutta, ja niin on tummaa ja tähtitaivasta nukkumaan mennessä. Kyllä kelpaa nukahtaa.

  VastaaPoista
 2. No melkeen pimeetä jo yöaikaan! Mä nukun partsilla, en kestä sisätilojen kuumuutta, ja niin on tummaa ja tähtitaivasta nukkumaan mennessä. Kyllä kelpaa nukahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, partsilla! Kuulostaapa houkuttelevalta! Eilen oli jo kympin aikaan aivan mielettömän upea tähtitaivas. Sellaisen alla voinee nähdä vain hyviä unia..?

   Poista
 3. Pimeetä on. Laitoin sirkusvalot kirsikkapuuhun ja lyhtyjä olen sytytellyt jo jonkin aikaa. Tunnelmallista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mullakin sirkusvalot loistavat kotiparvekkeella ja pari riisipaperipalloa juuri tuli lisää sinnekin. Tunnelmallista, totta!

   Poista
 4. Hauska ja tunnelmallinen viritys elokuun pimeään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näin säilöntäaikaan säilöntäpurkkeja voi viritellä yhteen sun toiseen tarpeeseen ;)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)