lauantai 29. elokuuta 2015

Lasia

Neiti ihastui ikihyviksi "merikristalliin" Marlen merellisessä kesäparatiisissa visiteeratessamme, ja haikein mielin harmitteli miksei sellaista löydy meidän Kivinokastakin. Hmmm... merikristalli on siis mereen päätynyttä lasitavaraa, joka rantakiviin hakkautuessaan ja jäiden sirpaleita hioessa on hieroutunut kauniiksi ja onneksi myös haavoilta säästävän pyöreäreunaiseksi. Itse olen tyytyväinen ettei hiekkainen uimarantamme merikristallin rikkaudessa kylve, vaikkakin suretti askarteluintoisen tytön puolesta akuutti materiaalipula hänen taiteenteossaan.

No, surun ja murheen oli havainnut myös merikristalli-ihanuudet meille esitellyt emäntämme, joka vastavisiittiin saapuikin kassit pulleina kaikenlaisia ihanuuksia. Sieltäpä sitten löytyi myös pussillinen erivärisiä, ihania merikristalleja, parikin lasiastiaa taiteen työstöön sekä liimapurtilo, jotta taiteilija pääsi pikaisesti kiinni työhön. Sommitelmia alkoi aurinkoisena päivänä syntyä vauhdilla.



Aurinko edesauttoi liiman kuivumista lasien välissä, mutta sittemmin grilliin päätynyt bataattikin valjastettiin apupuuhiin liimauksia tukemaan kuivumista odotellessa.



Illan pimeydessä oli suurta juhlaa valaista mökki upouusin lyhdyin. Tyytyväinen oli niin taiteilija kuin me työnsä tuloksista nauttijat. Kyllä luovuus on aivan huippua! Suuren suuret kiitokset tämänkin ilon mahdollistajalle! Lämmöllä häntä ajattelemme aina näitä ihania lyhtyjä sytytellessämme <3

8 kommenttia:

  1. Olen joskus kerännyt noita Kreikasta ym....kauniit tuikut! nyt palaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sullahan on sit askartelutarvikkeet odottamassa :) Nyt syttyy ilta illalta useampi kynttilä!

      Poista
  2. Käypä kurkkaamassa suomalaisyntyisen Tejen kaupan sivuja http://trikimia.com/ . Hän tekee Kreetalla koruja samasta materiaalista (sea glass). Tejen käsityöblogi löytyy täältä https://nerospost.wordpress.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huiman upeita koruja ja mahtavia tilkkuja tarinoineen! Kiitos linkkivinkistä :)

      Poista
  3. Nuori taiteilija on kllää saanut aikaan upeat lyhdyt! Erityistä luovuutta osoittaa tuo bataatin käyttö apulaisena. Ihania pimeitä iltoja luvassa, joten lyhdyt on paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataatista on niin moneksi :) Lyhdyille on kyllä käyttöä!

      Poista
  4. Sopivasti elokuun pimeisiin iltoihin kauniit tuikkulyhdyt tyttö teki :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)