20.6.16

Ankkuroitu

Kesämajani, alias merenrantahuvilani Villa Mörskä on entinen talvikalastustukikohta. Tahtoo sanoa sitä ettei mökissä ollut vietetty kesäeloa enää vuosikymmeniin, vaan maja oli saanut rauhassa kallistua vinksalleen ja piha puskittua viidakoksi. Eloa oli lähinnä talvella kun kalastusvälineitä haettiin ja tuotiin varastona toimineesta majasta, ja verkkojakin taidettiin syysmyrskyjen jälkeen setviä mökin seinustalla, sen verran pitkiä nauloja kun oli lyöty seinäntäydeltä katonrajaan.

Mökki, takavaja ja pihamaa pursusivat mitä erilaisempaa hajonnutta kalastustarviketta, jota ei oltu viitsitty kantaa roskiin saakka, vaan annettu pudota kädestä tarpeettomana ihan just siihen mihin kulloinkin. Niitä siivoan nyt kolmatta kesää yhä edelleen pehmeästä maaperästä sateiden jälkeen... 

Vene on kalastajalla ollut käytössä, ja siitäkin oli jäänyt vanha ankkuri muistuttamaan pihamaalle puskien sekaan. Nostin sen kunniapaikalle kannonnokkaan.


Vanha ja ruostunut, mutta jotenkin niin kaunis ja uljas. Nyt se nököttää luonnonkukkien ja heinien seassa, vähän kuin kuivanmaan kaislikossa.


Ankkuroikoon nyt meidät maakravut näille huudeille <3
 
 

6 kommenttia:

 1. Jos Kiinassa ihmettelen tuota, kuinka vaikeaa on roskia kantaa roskikseen asti, mutta osataan sitä Suomessakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No valitettavasti juu on vahva taitolaji!!

   Poista
 2. Olet kylllä tehnyt paljon töitä mökin ja pihapiirin eteen. Nyt ne molemmat on niin ihania ja sööttejä. Meidän mökin ympäristöstä on löytynyt kaikenlaisen pienen sälän lisäksi matkalaukkuja, rautahella ja hetekka. Kumisaappaita muuta pari ja astioita kahvikupeista kattiloihin. Kyllä sitä on saaressakin osattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ilo on ollut paikkoja puuhata kuntoon! Huh huh saaren "varustelua"... ihan kaikki ei taida tosiaan olla veden tuomaa!

   Poista
 3. Ankkuri on komea somiste juuri tuolla tavalla ruosteisena. Älä vaan juhannuspyhinä innostu ruostetta rapsuttamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En missään tapauksessa! Saa puolestani ruostua ja hapertua rautamalmihiutaleiksi tuossa paraatipaikalla :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)