1.8.16

Afrikkalaista tekstiiliiä kaffemukeissa

Olen pitkin kevättä ja kesää katsellut kauppojen mukitarjontaa vähän "sillä silmällä", siis ajatuksella päästä juomaan kahvini aikuismaisemmin kuin Muumi-mukeista aamu / kerta / vuosi toisensa jälkeen. Taannoisella Tallinnan-matkalla sitten tärppäsi, ja vieläpä aivan terminaalin lähettyviltä, kun ladylauma palaili väsyneenä päivän kauneushoidoista ja shoppailuista jo kohden laivaa. Ihastuin mukien printteihn ja muotoiluun, kahmaisin laatikon mukaani ja marssin kassan kautta laivalle.


Jos tällä väripaletilla ei aamuisin unihiekat silmistä ropise sanomalehdelle, niin en tiedä millä muulla!!


Vasta laivassa aloin tutkailla tarkemmin kaunista pakkausta, tai oikeastaan sitä mitä sen kanteen oli pienellä präntätty, ja johan ilon lykkäsi irti!


Kannesta kun oli luettavissa kuosien olevan arkeologien Burkina Fasossa tekemiä löydöksiä muinaisista Etelä-Saharassa käytetyistä tekstiileistä vieden aikaan ensimmäiselle vuosisadalle jKr. Tuohon aikaan suurin osa kankaiden kutojista oli miehiä naisten valmistaessa langat ja ammattitaidon siirtyessä mestareilta niin pojille kuin tytöille.

Mikä voisikaan olla osuvampi kuppikuosi ihmiselle, joka jo lankakauppaan mennessään tuntee astuvansa karkkikauppaan?? Kyllä kuulkaa maistuu kaffe hyvältä näistä kupeista! Lisää suuren juhlan tuntua kuppien korkkaukseen toi vastaleivottu manteli-vadelmapiiras, jolla korkkausta ylevöitettiin.


Aina löytyy syy juhlaan, aika helpostikin ;)

8 kommenttia:

 1. Todellakin, ja tuossahan oli jo neljä syytä! ;) Mitä teit Muumimukeille, vai pääsevätkö Muumit seikkailemaan Afrikkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hitsit, mullahan on siis vielä aihetta 3 juhlaan, mä höpsö kun luulin kuittaavani kaikki kerralla!! Muumit päätyivät ylähyllylle, vaikka kuinka yritin ehdottaa lapsille että pakkaisimme ne heille valmiiksi laatikoihin muuttojaan ja mukien arvonnousua odottelemaan... Ei kelvannut, pitää olla heidän käytössä koko ajan kuulemma :)

   Poista
 2. Uudet mukit virkistävät aina. Afrikkalaiset kangaskuosit ovat upeat. Upea löytö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä on ilo näistä kaffensa nauttia ja reissuakin muistella!

   Poista
 3. Ihanat mukit! Nuohan on melkein antiikkia jo uutena. Komppaan Johannaa, kolmet juhlat vielä tulossa herkkupiirakoineen!

  VastaaPoista
 4. Hauskoja mukeja. Vaikka mitä vikaa on Muumi-mukeissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin, ilo juoda näistä ja koneestakin puhtaina nostella. En ole koskaan pitänyt Muumeista, ei muuta vikaa niissä mukeissa ;)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)