8.2.17

Nelisakaraisia tähtiä

Tilkkukollega totesi nelisakaraisen tähden paper piecing -mallin tähden sijasta hyrräksi ommellessaan, ettei tykkää nelisakaraisista tähdistä. Jäin miettimään lausettaan, ja tajusin etten minäkään niistä pidä. Silti sellaisia ompelen! Ensin kelta-oransseja, nyt oranssi-vihreitä. Mistäköhän moinen?? Ehkä tavastani toistaa pinttyneitä rutiineja..? Kun on kerran tekniikan oppinut, niin sitähän saatan sitten toistella hamaan tappiin saakka... Mene ja tiedä tästäkö syystä vai jostain täysin toisesta?!?

Joka tapauksessa ompeluun pääsivät nyt nämä värit, joista oranssi valikoitui reunaksi oltuaan edellisten vastaavien tähtien värinä, ja nyt tähdiksi ompeloituivat neljä vihreää kuosia.

 
Tilkkuterapiaryhmässä en muuten ollut ainut jota nauratti meikäläisen tuotantolinjastot. Näin näppärästi sitä kuulkaa saa paper piecinginkin muokattua tähtilinjastoksi!! Työt syntyivät näin edellisiä huomattavasti nopsempaan, mutta sääliksi kävi kaunista oranssipilkullista kangasta, joka oli leikkuun jälkeen lovettu joka reunaltaan. Hassua miten tilkkutöissä saattaakin surua tuottaa se että kauniit, siististi hyllyyn viikatut kankaat muuttuvat käytetyn oloisiksi niitä käyttäessä... Onkohan tää ihan täysjärkisten harrastus sittenkään..?
 

Kotona blokkeja olkkarin lattialle (argh, joskus mullakin on kyllä vielä suunnitteluseinä!!! Ompelupöytä on sentään jo niin pitkälle valmis suunnitelma, että toteutusaikataulukin sille on jo olemassa.) asetellessa, ja pöydän vieressä konttaillessa koin suunnattoman suuren Heureka-elämyksen tajutessani mikä mut oli saanut valitsemaan viime viikolla juuri nuo kolme väriä ompeluksiini kaikista kaapissa olevista väreistä. Meikäläisen älynväläykseen ei onneksi tarvittu päähän pudonnutta omenaa, riitti että lasinen sellainen möllötti alitajunnalleni inspiraation antaneena värisuorani vieressä...Oma Heureka-hetkeni oli kenties aivan yhtä riemullinen kuin Newtonilla aikoinaan, vaikka tällä minun hetkellä ei ollutkaan yhtä suurta merkitystä tieteenteolle kuin Isaacin älynväläyksellä. But who cares, en minä ainakaan...

Pääasia että ompelukset edistyvät! First things first ;)
 
 

4 kommenttia:

 1. Olen monasti toistellut: Tilkkutyössä silmä huomaa ensin värit, sitten kuvan tai mallin, sen jälkeen vasta työn jäljen. Joskus jää toistamaan samaa väriskaalaa. Blokkisi täsmää kynttilöihin. Kun kynttilät ovat palaneet loppuun, niin iloisia tulppaaneja samalla väriskaalalla kertomaan kevään lähestymisestä. :=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä näin juuri :) Eilisiltä kynttiläkaupoilta mukaan tarttui tuota samaa vihreää ja pinkkiä sekä valkoista. Nauroinkin tilkkukollegoille siinä olevan tulevan väriskaalani. Illan ompelin sitten jo pinkkiä ja valkoista...

   Poista
 2. Nyt varmistui, että se minun kukkaleikkuri on syypää kukkablokkeihin! Tuo sinun sarjatuotanto oli kyllä ihan omaa luokkaansa! Joku tuhraa yhden tähden kanssa ja toiset pistää niitä tulemaan ihan liukuhihnalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha-haa, arvasin siis oikein! Mun pitää ehdottomasti hankkia jostain samanlainen ennen kuin ryhdyn väkertämään omia kimppujani. Mä oon viimeaikoina pyöräytellyt kaikkea vähintäänkin tuplana, muuta en tunnu oikein enää osaavankaan :D

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)