21.2.17

Heikunkeikun ja sitä sun tätä

Talvilomaviikko käynnissä Etelä-Suomessa; luvassa pakkasta ja lunta, käytännössä paistetta, tippuvia räystäitä ja lintujen siritystä. Osa perheestä jo loman kolmanneksessaan, jollakulla vasta edessä. Silti kaikki meistä jo täysin lomamoodissa. Kotikulmilla kaipaa aurinkolaseja ja reissuun kaivetaan esiin topat ja fleecet.

Kodin kukkarintamalla vietetään samanaikaisesti niin joulua, keskitalvea kuin pääsiäistä. Joululahjaksi saatu glitterikuorrutettu vaha-amaryllis kun on juuri alkanut upeasti Hämeen hitaalla kukkia, talvisia tulppaaneja pitää olla koko ajan maljakoissa, ja kevääseen ja sen myötä meillä pääsiäiseen kuuluvat esikot ovat vallanneet entistä isomman ruukun.


 

Välillä elämä tuntuu pliisulta ja rauhalliselta, mutta nyt ei. Nyt se on yhtä pelkkää riemunkirjoa ja heikunkeikkua. Kodin sisustus on sitä samaa; kuinkakohan monesta muusta kodista mahtaa löytyä Jopo olohuoneesta odottamassa keväisille reiteille pääsyä? Tavarakorissaan tosin vielä tovin upouusi laskettelutakki, jonka vadelmainen väri vie aatokset välittömästi yhdellä loikalla suoraan kesään!
 

Töissä toistuu vuosittain ajankohta, jolloin intensiivisesti työstän kolmen vuoden eli edellisen, nykyisen ja tulevan asioita. Tuolloin joudun kieli keskellä suuta kirjoittelemaan päiväyksiin oikein nykyisiä vuosilukuja, ja välillä olen asiaa tarkistanut Hesarin yläreunastakin... Just nyt sen sijaan tuntuu että elän kolmea vuodenaikaa samaan aikaan! Talvella kynttilöiden polttelun lomassa mulla on käynnissä jo kevät ja kesäkin, joka tuo tullessaan suuria muutoksia meille. Ehkä siis on vähän pää pyörällä, mutta yhtään ei huolestuta ettei olo ole lainkaan syksyinen. Siihenkin nimittäin kyllä vielä päästään!! Vaikkei välttämättä edes haluttais...

Anyhow: lämpöä, valoa ja kauniita värejä päiviinne!
 
 

4 kommenttia:

 1. Tehokas nainen, kun vietät kolme vuodenaikaa kerralla! En pysty tuohon. Varmasti kivaa hypähdellä tunnelmasta toiseen, kadehtien katselen lumisadetta ja murskyilevää tuulta. parhaiten tähän hetkeen sopii tuo sinun erikoinen amaryllis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmankos onkin pää mulla pyörällä ihan yhtämittaa ;)

   Poista
 2. Kolmen vuodenajan yhtäaikaa viettämisessä on se hyvä puoli, että voi vaihtaa vuodenaikaa aina mieluisampaan, jos nykyinen alkaa kyllästyttää. Ja kyllä tuo säiden vaihtelukin sekoittaa vuodenaikoja, kun ei aina aamulla herätessä tiedä, onko kumisaapas vai huopatossupäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin, niinpä niin! Just tänään tosin on superihana viettää pelkkää kevättä, kun aurinko paistelee niin täydeltä terältä kuin olla ja voi <3

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)