21.7.17

Aleostoksilla

En ole tunnetusti lainkaan innokas shoppaaja, asia josta jopa poikateinini kiusoittelee mua hyvin ilkikurisesti. Päivä jokunen sitten osui kuitenkin silmiin suuren puutarhaliikkeen ale-myynti-ilmoitus, ja tuota pikaa valjastin ystävän mukaan makutuomariksi ja kuskiksi massiivisille ostoksilleni.


Olin nimittäin saanut päähäni että kodin parveke kaipaa köynnöstä. Ja sehän tarkoittaa sitten suurta ja talvenkestävää istutusastiaa, valtavaa määrää multaa ja kookasta köynnösritilää muutaman taimen lisäksi. Kun suunnitelma vielä oli liikkeen parkkipaikalle saavuttaessa kaksinkertaistunut, niin mikäs sen mukavampaa kuin tehdä hankinnat alennetuilla hinnoilla...

Tovin vatvonnan jälkeen päädyimme mustiin thermolaatikoihin ja alusastioihin, samaten mustiin ritilöihin, imukärhivilliviiniin sen rehevyyden ja kovin kauniin syysvärityksen vuoksi sekä kärhöihin, joiden violetin ja punasävyisten kukkien lisäksi valintoihin vaikutti myös nimet. Voitte vain kuvitella miten rilleittä liikenteessä olleet kaksi ikänäköistä lukevat nimen Piilu...  Jackmanii taas toi mieleen taloudellisesti omavaraisen äijän, joten kukankin täytyy olla miellyttävä ;).


Multaa varattiin 5 säkkiä eli 250 litraa. Sen määrän kun on raahannut parvekkeelleen alkaakin jo tuntea itsensä lähes omakotiasujaksi! Varsinkin iltamyöhällä kun on kastellut uudet viljelykset ja niistä kohoaa ihanan muheva tuoksu. Olo oli kuin muinoin iltakasteisessa puutarhassa. Ja aamun viileydessä homma vain parani, kun kärhöjen eteen istuttamistani yrteistä oli yön aikana levinnyt ihanat, aromaattiset tuoksut parvekkeelle!


Kolmen kärhön eteen pääsi kolme isoa luomupersiljaa, jotka olivatkin ostosten ainut jollei ale- niin ainakin edes kimppahinnoiteltu asia multasäkkien lisäksi, jotka taitavat olla pysyvästi kimppahinnoitellut..! Persiljojen väliin pääsivät 2 rungollista minibasilikaa, aivan uudet ja ihanat tuttavuudet mulle. Ilo on ollut käydä eduskasveja napsimassa kokkailuihin tai suoraan suuhun viereisellä lepolassella makoillessa.

Villiviinitkin saavat tehdä nopean kasvupyrähdyksen ennen ruskaa, jotta näkyvät ruokapöydän takaa! Istutustöiden päätteeksi ripustin vielä aurinkokennolla toimivan valosarjan ritilään villiviinien rehevöitymistä odotellessani.

.

Villiviinien vierestä aukeaa ovi makuuhuoneeseeni, joten hilpeästi totesinkin nukkuvani tätä nykyä punaisten lyhtyjen alueella!! Kovin on monet tavat mulla saada vipinää elooni, heh heh... Tai sitten vaan ja ainoastaan epätoivoiset tavat. Mutta parvekkeesta ainakin on tulossa koko ajan ihanampi ja ihanampi <3


2 kommenttia:

  1. Kaikin puolin superhauska tarina näin perjantain tunnelmaa kohottamaan! Minä menen mökille tarkastamaan pitkän tauon jälkeen miltä kasviportaikossa yrtit ja muut ovat pärjänneet! Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kieltämättä on vähän perjantain höystämät jutut! Toisaalta koko mun elo taitaa olla sellaista... Ihanan rehevää, maukasta ja aurinkoista viikonloppua saaressa!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)