maanantai 21. elokuuta 2017

Vahdissa

Mörskälle on laskeutunut kaksi vesilintua pitämään vahtia reviirillämme. Lasten pontevista toiveista huolimatta meille ei ole pysyväisparkkiin jäänyt koiran koiraa, mutta nyt lankkupenkillä kököttää oikein kaksin kappalein uusia lemmikkejä.


Lokki ja Joonatan tuotiin meille aluksi kotiin, mutta hyvin pian ne laskeutuivat merenrantahuvilalle mökkivahdeiksi. Kuvittelin poikien vahtivan mökin lisäksi myös pihan ruukkuviljelyksiä, mutta kissanviikset ja katinkontit; niin ovat sokeriherneet, lehtikaalit ja pelargonin nuput kelvanneet pihalla käyskennelleille peuroille. Pirskutarallaa sentään.


Iloa ja hyötyä pojista on kuitenkin ollut, sillä toisia lajinsa edustajia ovat onneksi pitäneet poissa reviiriltään. Aivan selvästi linnunkakkatahrat ulkokalusteissa ovat vähentyneet! Tai sitten kulmien tipuilla on pahemman laatuinen kimppaummetus...

Hope not!!!
 
 

6 kommenttia:

  1. Kimppaummetus! Hah-haa! Kivat kaverukset pitää teillä vahtia. Meillä on ollut puisia ja savisia lintuja vahtimassa ja hätistelemässä lokkeja. Sitten tuli pahislokki ja istui yhden vahdin pään päälle. Sinulla on selvästi paremmat vahdit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ui, kamala pahis! Onneksi rannikolla ei moiset ole riesana...

      Poista
  2. Valkovikloilta näyttävät lintusi (pitkät koivet, ei räpylöitä ja pitkä nokka). Ihmeellistä, jos lokit välttelevät niitä. Hyvä jos pelottimet toimivat ja paikat pysyvät puhtaina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, lintutuntemuksesi on ihailtavaa! Nyt pitää itse vain muistaa heidän nimensä, mun lintutuntemus kun on tooodella heiveröinen. Ehkä mun pitää nimetä pojat uusiksi, miten ois Valko ja Vikla? Voi olla että eivät ole tehneet tuttavuutta lokkien kanssa, mutta muut pihankakkijat ovat pitäneet ihanasti loitolla :)

      Poista
  3. Peurat saivat herkkua ja niillä ei tuosta tule taatusti kimppaummetusta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps!! Onneksi osaavat käydä puskassa...

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)