26.3.18

Muscari


En ole tainnut koskaan olla narsissi-ihminen. Joku sinänsä kauniissa kasvissa on aina tökkinyt. Joskus se on ollut kirkkaan keltainen väri, toisinaan narsismin mieleen tuova nimensä ja joskus jopa pottu kauniin vaalean kukan nimessä.
Valintani varhaiskevään kukkijoista onkin helmililja eli muscari, jota myös helmihyasintiksi kutsutaan.
Mikä kevään kukkijoista on sinun lempparisi?6 kommenttia:

 1. Minullakin tuo keltainen väri on ollut ain vähän vastenmielinen mutta nyt sekin on päässyt jo joukkoon mukaan tilkkutöihin. Kerran tein torkkupeiton johon tuli mustaa, valkoista ja vähän keltaista ja se oli mielestäni onnitunut.
  Helmililjat ovat lempikukkiani ja niitä on aika paljon kukkapenkin reunaa kaunistamassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hassu juttu; keltaista mäkin ompelen oikein mielelläni ja seiniäkin olen jopa sillä maalannut, mutta kukissa ja vaatteissa ei sitä väriä mun repertuaarista löydy. Taitaa olla valikoiva värimaku ;) Peittosi väriyhdistelmä kuulostaa oikein houkuttelevalta!

   Poista
 2. Helmilijat tuovat aina mieleeni isovanhempieni siirtolapuutarhamökin. Opin tunnistamaan helmililjan jo ihan pienenä tai ainakin ennen kuin menin kouluun. Herttainen kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sekä herttainen että nostalginen!

   Poista
 3. Oho, onpas hieno! Muscari, hauska nimi. Jos saa tykätä leikkokukistakin niin tulppaanit ovat ihania, karkkiväreinä tietenkin. :)

  Nimim. auttamattoman surkea viherpeukalo.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)