21.7.18

Chia-puuro

Vaikka ruisleipä juustolla + kasviksilla, kaffe kauramaidolla ja rapiseva Hesari kuuluvatkin olennaisina osasina aamuuni, yllätän itseni aina välillä kaipaamasta vaihtelua aamiaiseen. Tuolloin korvaan leivän ruokaisammalla munakkaaalla tai chian siemenistä paisuttamallani tuorepuurolla.


Puuron teen edellisiltana jääkaappin tekeytymään, eli annan parin ruokalusikallisen siemeniä muhia muutamissa deseissä kaura- ja kookosmaitojen sekoitusta yön yli. Aamulla nakkaan päälle marjoa, pähkinöitä ja siemeniä. Näin pärjään taas erinomaisesti lounasaikaan saakka ja vatsa kiittelee vähähiilarisen puuron hämmentäjää.


4 kommenttia:

 1. Ensimmäisen tuorepuuroni nautin 80-luvulla. Luumuja lisäsin silloin joukkoon. Ikävä kyllä unohdan nämä herkut aina aika ajoin. Pitäisipä taas innostua. Ovat viellä kaiken muun lisäksi jokseenkin nopeita ja helppoja.

  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jotenkin kausittaista herkuttelua tämä minullakin tuntuu olevan. Nyt taas siemenet jääkaapissa turvonneina 😊. Kiitos ja kuin myös, täällä taas aurinkoinen ja lämmin päivä koittamassa parin epävakaisen jälkeen.

   Poista
 2. Nuo chia jutut ja muutkin tuorepuurot on hyviä mutta jotenkin ne aina illalla unohtuvat laittaa tekeytymään. Täytyisi kaivella ne johonkin näkösälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kumma juttu! Joskus jää myös turvonneet siemenet pyörimään jääkaappiin, kun aamulla sitten houkuttaakin kahvi ja ruikkari eniten...

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)