3.8.18

Ampparit, pampparit

Keväällä näin videon virkatusta ampiaispesästä aidon pesän karkottajana. Pääsi to-do -listalleni. Kesää kului, ampiaisia pörräili, yksi pesäkin Mörskältä pikaisesti hävitettiin alkutekijöissään. Lomareissua lopetellessa, hetkeä ennen kentälle lähtöä poikkesin hoteliin vieressä olevaan lankakauppaan ostamaan yhden vyyhdin harmaata villasekoitelankaa. Mahtoi myyjää ihmetyttää mitä siitä teen hurjassa hellekelissä.

Kotiin päästyä helle oli vaihtunut sateeksi. Panin pesukoneen pyörimään ja istahdin virkkaamaan. Netti junnasi, joten en jaksanut odotella ohjeen aukeamista, vaan virkkasin ensimmäiset viisi pesää omasta päästäni. Juuri siltä näyttävätkin, ovat kaikki ihan(an) erilaisia. Harjoituskappaleita. Täytin harmaalla käärepaperilla.
Sitten korjasin netin, koska alkoi mietityttää tuo muoto. Ja koska sille pirun pätkivälle WLANIlle nyt oli muutakin käyttöä. Kaivoin esiin Hesarin ohjeen, muokkasin sitä työn edetessä ja sain aikaiseksi kuudennen pesän.


Ohjeessa ei neuvota ampparipamppareita, mutta kunhan sain keltaiset ja mustat villalanganpäät mahdutetttua suurimpaan silmäneulaani, niin yliluottelin kolme pörriäistä kuhunkin pesään. Ovat kyllä aika söpöjä. Ystävän mielestä jopa niin söpöjä etteivät pelota ketään pois hoodeilta. Nähtäväksi jää; kolme pesää on nyt ripoteltu Villa Mörskän valtiattaren reviirille.8 kommenttia:

 1. Hieno keksintö nuo myrkyttömät karkoitteet. Toivottavasti toimivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sitä ne ovat! Lopulta ripottelin kaikki 6 pesää majaan, terassille ja huussiin. Tuntuvat toimivan, sillä ainoa tämän poikkeuksellisen runsaan ampiaiskesän riesa on ollut pihapiirissä oleva maa-ampiaispesä.

   Poista
 2. Olet kyllä mainio . Mitä vain syntyy käsissäsi. Iso peukku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritys ainakin hyvä kymppi ;)

   Poista
 3. Toivon, että amppari pampparit tekät tehtävänsä ja karkottavat elolliset lajitoverinsa. Jos eivät tee, niin ovat ainakin hurjan somat.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanan hyvin tuntuvat toimivan; ei ole pesiä eikä pahemmin ampiaisia niillä nurkilla joissa valepesiä nyt roikkuu.

   Poista
 4. Kivoja ovat, yhden sain tehtyä. Harmittaa, kun satuin lukemaan, ettei ne ketään karkota. Ampiaisilla on kuulemma niin hyvä hajuaisti, että heti tajuavat nuo villalankasykeröt tekopesiksi. En kyllä usko. Kyllä ne pelkää noita, ainakin noita söpöjä amppareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäävät, pelkäävät! Ovat onneksi jättäneet valepesien kulmat ihan rauhaan ainakin Villa Mörskällä. Kait testasit kuitenkin omankin pesäsi toimivuuden??

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)