torstai 20. joulukuuta 2018

Joululauleloita

Tätä nykyä parasta, tai ainakin yksi parhaista asioista joulunalusessa on musiikki.  Jo marraskuun puolella käynnistyy kuopuksen hurja keikkaputki. Itse pääsen yleisöksi muutamiinkin kirkkokonserteistaan joulutunnelmiin virittymään.


Ensimmäisenä adventtina poksahtaa taajuuksille jo tovin kovasti kaivattu Jouluradio. Kirkonpenkkiä tulee taas kulutettua myös kauneimpia joululauluja pop-twistillä itsekin rakkaiden kanssa hoilotellessa, ja niiden päälle glögillä kirkkopihalla lämmitellessä.


Sekä kroppaa että koppaa sangen lämmittävän lähestymistavan tämän joulun alla vaihtelevan tasoiseen joulumusisointiin olen myös kokenut parin viime kuukauden aikana lasta jälleen vuosien jälkeen pianotunneille työntäessä. Vähän kuin olisi palannut elossaan takaisin pikkulapsivaiheeseen...


Aloittelevan trumpetistin puhkumaa Jouluyötä, juhlayötä oven läpi kuunnellessa voi iloita siitäkin että tätä vaihetta ei tällä erää kestä niin kauan kuin aikoinaan. Tänään pääsen taas lapsen keikalle iltamyöhällä Tuomiokirkkoon, ja siitä alkaa perinteisesti mun jouluun laskeutuminen. Mistä sun?




6 kommenttia:

  1. Joulufiiliksiä herättelen lehtien joululeivonnaisten reseptejä lukien. Omakotitaloalueella illan pimeissä koiraa taluttaen ja ihmisten jouluvaloja ihaillen tulee jouluinen tunnelma, etenkin nyt, kun on lunta. Ja jouluradioa kuunnellen. Teillä on monipuolista musisointia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, toi jouluvalojen ihailu omakotialueella <3 Melkein tunnen nenässä pimeän pakkasillan tuoksun ja näen myös ihanat jäälyhdyt, joita aikoinaan omakotitaloasukkaana kiertelin ihastelemassa.

      Poista
  2. Kyllä se alkaa siitä, kun aattona saan lattiat pestyski joskus illalla :) Se on mun oma jouluperinne, yksin heilun moppini kanssa ja katson että kaikki on kunnossa. Meillä joulunei ihan niin pysäytä kaikkea kuin Suomessa, kun kuitenkin kaupat ja kaikki on auki. Kiitospäivä on ehkä enemmänkin joulumainen, moni kauppa on silloin edes muutaman tunnin kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moppaava jouluperinne, hauskaa :D. Ja varmasti ah niin palkitsevaa!

      Poista
  3. Varmaan joulukuusi tuo joulutunnelmaa. Kun lapset ovat niin isoja, niin enää ei ole sellaista kunnon joulufiilistä. Ehkä se joskus palaa , jos siunaantuu pikkuväkeä. Leppoisaa joulunjatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukuusen tuoksu <3 Sitä mä kaipaan vuodesta toiseen, vaikka kuusiallergikkona tiedän valitettavan hyvin myös sen ihanuuden varjopuolet. No, ensi jouluna aion taas inspiroitua kasaamaan edes muovikuusen kotiin... Kiitos, joulu lomineen oli superleppoisa!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)