torstai 31. tammikuuta 2019

Kualiluatikkoo, slurps!

Silppusinpilppusin ja hämmensin Onnelin kaalipäivityksen innoittamana talven ensimmäisen kaalilaatikon uuniin tekeytymään. Kovasti kiitollinen olen siitä että kaali lähes kaikissa muodoissa maistuu perheelle erinomaisesti, onhan sekin suomalaista superfoodia parhaimmillaan.

Aiemmin olen tehnyt laatikon lihaliemeen ja kiinteyttänyt kananmunalla, siirapin olen pirskottanut pinnalle väriä tuomaan. Nyt muokkasin Onnelin käyttämää reseptiä miellyttämään punaisen lihan välttelijöideni makunystyröitä tällaiseksi:


1 keräkaali ("perattuna" painoi 1,6 kg)
9 dl vettä
n. 2tl merisuolarakeita
1 pss (225 gr) Elovena Muru Kaurajauhista
3 sipulia
pari rouhaisua mustapippuria
½ tl valkopippuria
3 dl puuroriisiä
spruuttaus (...pari rkl..?) siirappia
1 prk (2dl) ruokakermaa

Suikaloin kaalin ja Onnelin ohjeistamana haudutin sen suolavedessä pehmeäksi. Lisäsin kaalikattilaan käyttövalmiin Kauriksen ja pilkotut sipulit, maustoin. Sekoittelin sekaan riisin, siirapin ja kerman. Kaadoin seoksen voideltuun, isoon uunivuokaan ja paistoin 175 asteessa tunnin. Nostin höyryävänä pöytään ja tarjosin lisukkeena isoäidin kirpsakkaa puolukkasurvosta. 



Mikä makunautinto meillä olikaan parina lumituiskuisena päivänä lautasillamme, slurps vaan yhä edelleen! Kerma ja siirappi olivat loihtineet laatikkoon superihanaa toffeista makeutta ja pehmeyttä. Tästä lähtien teen kaalilaatikkoni aina näin, seuraavan kerran kukaties jo ensi viikolla. Tai viimeistään sitä seuraavalla :)

5 kommenttia:

  1. :) Kaalilaatikko on niin superfoodia ku olla ja voi <3

    VastaaPoista
  2. Oi, nyt alkoi tehdä mieli kaalilaatikkoa!

    VastaaPoista
  3. Kaalilaatikko on niin hyvää, ihan alkoi tehdä mieli-:D

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)