torstai 22. elokuuta 2019

Parasta juhlissa?

Tuplien juhlia valmistellessa, juhliessa ja raivatessa mietin pariinkin otteeseen mikä mahtaa olla mulle se mieleisin osio koko paketista? En oikein osannut valita monista vaihtoehdoista.


Onko se suunnittelu vieraslistoineen, kutsuineen, menuineen, kauppalistoineen ja aikataulutuksineen? Ei ehkä paras, mutta ihanaa sekin. Onko se leipominen ja siivoaminen juhlien aattona? Ei. Onko se kauniiden astioiden esille otto ja kodin kukitus sekä mööbleeraus juhlaväkimäärät vetäväksi? Aika lähellä parasta.  


Vai onko se juhlahumu itsessään ihanine vieraineen, koskettavine puheineen ja herkutteluineen? On ja ei, riippuu paljon taustavoimista. Edelliset "megabileet" noin niinkuin yhden pienen perheen mittakaavassa hoidin omin avuin alusta loppuun, ja silloin liian suuri osa juhlasta meni huushollaukseen seurustelun ja nautiskelun kustannuksella, joten tällä kertaa tein homman taas toisin rekrytoimalla naapurista tehopakkauksen kyökkihengettäreksi. Suuri osa juhlanautintoa olikin yhteispuuhailu hänen kanssaan ennen ja jälkeen juhlia, ja mahdollisuus itse keskittyä juhlimiseen toisen tehopakkauksen hoitaessa kaiken rullaavan iloisesti hymyillen. Just love it!


Oma vaiheensa juhlasta nautiskelua on myös tyhjentynyt koti, jossa tiskikone hurisee shampanjalaseja ja leivoshaarukoita säihkyviksi, ja jääkaappi + pöydänkulmat pullistelee rääppiäisiä. Aika vahvaa suosikkiosastoa osa-aikaerakolle tämäkin ;).


Juhlan jälkeen tila on suitsaitsukkelaan palautettu taas tutuksi kodiksi jossa kalusteet ja kampsut ovat paikoillaan, ja ruoat nautitaan arkisemmista serviiseistä. Hiipuva kukkaloisto, serviettiasetelmat ja printattu menu vielä muistuttavat menneestä juhlasta. Ihanaa sekin.


Sun suosikkiosiosi on..?


2 kommenttia:

  1. Kyllä se on se rääppiäisvaihe. Kaapissa on vielä herkkuja mineksi päiväksi ja huusholli on siisti ja juhlat kunnialla ohi.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)