tiistai 3. maaliskuuta 2020

Pämpäärät

Tilkkuterapiassa työstimme punostyylistä blokkia pariksi peilikuvaksi ja edelleen tyynyiksi. Omaani valikoituivat väreiksi keltainen, valkoinen ja musta. Jouluompelukset viimeisteltyäni nauroinkin siirtyväni suoraan pääsiäistöihin, ja siitäpä sitten tajusin senkin ettei minulla ole tähän mennessä ollut ainuttakaan pääsiäistyynyä!! Poor little me...


Tyynyt valmistuivat jo tovi sitten, eli oikein hyvissä ajoin ennen Pääsiäistä, mutten sitten millään malttanut jättää niitä kaappiin odottamaan suklaamunaisia pyhiä saapuviksi, vaan kuvanoton jälkeen ne jäivät jo passiin soffannurkkaan.

Oheinen Marle-open nappaama kuva sormistani ja työstäni kertoo pitkälti sen, mikä merkitys tilkkutöissäkin on kunnon välineillä! En tohdi edes ajatella heitä, jotka ovat mallia työstäneet ajalla ennen leikkureita ja tuumaviivaimia... Ajatukset kun sai kovin helposti solmuun ihan näinkin työn eri vaiheissa, ja kollegoilla oli hauskaa kuullessaan muistisääntömantraani, kun open mallitilkkua katsoessa ja omaa työtä sommitellessa hoin sinisen olevan keltainen, punaisen ampiainen ja valkoisen musta... Kieli keskellä suuta ommellen ja tarkasti mitaten työ kuitenkin eteni ja tyynynpäälliset valmistuivat.


Työn tikkasin niin tiiviimmin kuin väljemmin, toisinsanoen mustista kolmioista muodostuneen neliön paininjalan etäisyydeltä neliön kantteja kierrellen ja keltaiset kankaat vain ulkosyrjältä, niin että punoskuvio nousi entistä selkeämmin esille. Ärhäköitä pämpääriä en hätyytellyt paininjalan kanssa laisinkaan. Ampiaiseni, aliaat pämpäärät siis eivät tosin näytä lainkaan ärhäköiltä, vaan vain ja ainoastaan leppoisan symppaatisilta! Ampiaiset minulle ainiaaksi pämpääröiksi muutti lapsuudenystävän isä, joka työpäivänsä lomassa aina välillä terävällä arkkitehtitussillaan piirteli sellasia etusormenpäihimme hartaiden pyyntöjemme jälkeen.


Tyynyt soffalle aseteltuani mietin jälleen kerran hetken sitä miten alitajuntamme työstää asioita. Koko ajan ajattelin tekeväni pari uutta tyynyä juuri tälle sohvalle, mutta vasta valmiit työt paikoilleen laittaessani aloin miettiä mistä kankaiden värivalinnat olivatkaan mahtaneet kummuta mieleeni...


Ilmiselvästi olen viettänyt hyvin monta hetkeä toisessa päässä sohvaa, ja siellä riittävän usein nostanut katseeni ystäväni Rosan maalaamaan iki-ihanaan, ja pitkään himoitsemaani Vallila-tauluun.


Keltaista energiaa sinullekin tähän vaihteeksi vähän harmaampaan päivään <3


14 kommenttia:

  1. Ihanat tyynyt. Toivottavasti ampparit eivät pistä tyynyihin nojailijaa. Tuo taulu on aivan hurmaava. Aurinkoista kevättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja toivotaan ettei :) Taulu on niiiiin <3. Aurinkoa koht'sillään alkavaan viikonloppuusi!

      Poista
  2. Ihan mahtavan upeat tyynyt!!! Taulukin on kyllä upea:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kumpaisenkin tekijän puolesta :)

      Poista
  3. Nyt on miun maun mukkaan värivalinnat! Ja vielä ampparit kaupantekijäisiksi. Mulla on keltaiset tyynyt, jotka pitääkin kaivella sohvalle. Viime aikoina elämääni on tullut enemmän keltaista. Se jostain syystä puhuttelee. Se on ollut lempivärini lapsena, mutta unohtunut pitkäksi aikaa. Kun äiti kutoi maton huoneeseeni toivoin väreiksi keltaista, tummanruskeaa ja valkoista. Aika outo maku varhaisteinillä ollut aikoinaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoa eloon keltaisella värillä <3. Mulla on ollut koti, jonka olohuoneen kaikki seinät maalattiin keltaisiksi ja viereinen ruokahuone oranssiksi. Pääsivät oikein sisustuslehteenkin ;)

      Poista
  4. Onpa tosiaan ihanat ja ihanan väriset tyynynpäälliset!! Taulu on upea!
    Alitajunta toimii kyllä jännästi, olen sen huomannut monasti tekemissäni töissä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kyllä, taulu on ihana <3 Välillä suorastaan melkein kyllä pelottaa alitajunnan voima...

      Poista
  5. Kaunis, selkeä kuviointi. Hyvät värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mallia ja värejä oli hauska työstää!

      Poista
  6. Tarkkuus työtä tehdessä palkitaan lopputuloksessa. On niin hienot tyynyt, että! Ja sopivat taulun värimaailmaan paremmin kuin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, tarkkuus ei koskaan ole ollut vahvin ominaisuuteni, mutta niillä mennään mitä on :D. Kyllä tosiaan sopivat <3

      Poista
  7. Onpa hieno taulu/tyynyt yhdistelmä. Tyynyjen punoskuvio tulee hienosti esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, yhdistelmä yllätti iloisesti :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)