25.4.12

Rinsessallisia herkkuja

Meidän kyökissä kuppikakkuillaan tätä nykyä aivan urakalla. Niitä sitten tietenkin oli tarjolla hetki sitten blogin synttärijuhlissakin. Ja koska olen tuoreeltaan hurahtanut myös sokerimassakoristeluihin, niin leivoin nämä kaksi herkullista intohimoa yhdeksi paketiksi.

Kuppikakut valmistin jo pari päivää ennen juhlaa, niin että kosteus ja mausteet saivat tasaantua. Jo hyvissä ajoin alkuviikosta askartelimme tyttären kanssa koristeet muffareiden päälle. Tuossa vaiheessa minulle oli jo hankittu oikeaoppiset alustat ja marsipaanityökalut, mutta ne ja koristeluun innoittava kirjakin olivat vielä matkalla meille. Nyt siis sävellettiin omasta päästä ja olemassa olevilla välineillä.


Pieni paketti vaahtokarkin makuista kaulintamassaa alkoi kauliintua ja koristautua. Koska blogin verkko-osoite on rinsessallinen, niin tässä syntyy aihioita rinsessaruunuille. Tyttären vastuualueena oli kiinnittää kruununjalokivet. Voin kertoa että oli mieleistä puuhaa! Jo homman alkumetreillä sain kyselyitä että koska voisimme tehdä näitä lisää.  

Sudilla vetäisin pienen tilkan alkoholia kaitaleiden päihin ja näin liimasin ne ympyröiksi. Renkaiden yläpäitä vielä taivuttelin varovasti vähän ulkoneviksi. Vadillinen kuivatusvalmiita kruunuja näytti tältä:


Sitten kaivoimme esiin karkkivärit. Kaapista löytyi tähän hätään ihan vain sitä jauhemaista. Tilkka vihreää väriä hierottiin ei ihan tasaiseksi, vaan paremminkin marmorimaiseksi pinnaksi. Ai että oli hauskaa, melkein tuli kinaa siitä kumman vuoro oli möyhentää massaa. Kaulitusta massasta neiti sitten paineli piparimuotilla tähtiä, jotka meidän mielestämme näyttivät aivan nurmikolta… Tarkoitus oli pursottaa vihreää massaa valkosipulipuristimen läpi vielä kunnon ruohomättääksi kruunujen sisälle, niin että olisi syntynyt mielikuvaa mättäälle mätkähtäneestä prinsessakruunusta. Jos se rinsessa vaikka ois mennyt päiväunille kukkakedolle ja pudottanut ruununsa heinikkoon…

No, siipan poikamiesboksin varusteluun jo aikoinaan kuulunut puristin sitten totesi että yhteistyömme päättyy tähän herkulliseen sessioon ja pätkähti poikki, joten nurmea ei tullut kuin yhteen kruunuun. Loput tytär sitten täyttikin luovasti vaaleanpunaisella tähtisumulla, taivaalta putoilleilla sydämillä ja nonparelliylläreillä. Kruunut alustoineen ja täytteineen nostelimme lasipullojen päälle kuivumaan pohjalta kaareutuviksi ja kakkusten päälle mukavasti aikoinaan asettuviksi.


Juhlapäivänä kiinnitin, oikeastaan liimasin koristeet muffareihin pursottamalla kakkujen päälle tilkan joulupiparikoristetahnaa, pikeriä, ja painamalla kruunuzydeemin siihen. Tältä valmis satsi sitten näytti matkalla juhliin.


Hyvin tekivät kauppansa grillattujen halloum-melonisalaattien ja pikkuisten vuohenjuustopatonkien päälle, ja tulihan taas todettua että skumppa toimii erinomaisena huuhteena niin suolaisille juustoille kuin mausteisille kakuille!

Rinsessallisia herkkuhetkiä itse kullekin toivottelevat
Rööperin rinsessat

Ps. Toinen rinsessoista häkeltyi juhlia seuraavana päivänä kuullessaan että yksi rinsessallinen herkku oli päätynyt sinä päivänä synttäreitään viettävälle naapurillekin. Ja nimenomaan sellainen jonka sisään neiti oli ripotellut sydämiä.


Iiks, miehelle! Äiti, tosi noloo..!6 kommenttia:

 1. Anonyymi25/4/12

  Ai kun oli kiva lukea, miten ihanat herkut valmistuivat! Kiitos Päivi upeista synttärijuhlista, ihanaa seuraa, ruokaa, juomaa, saunaa - ihan parasta Kiitos!!:-) t. Anna

  VastaaPoista
 2. olepa hyvä ja kiitokset itsellesi! taas ollaan monta hersyvää naurua ja ihanaa muistoa rikkaampia :). niiden avulla jaksaa taas taapertaa arkeakin.

  VastaaPoista
 3. jesta olet taitava. mä osaan tehdä vain pitsaa!!! mutta se onkin hyvää, vaikka itse sanonkin.

  oliko kivat blogijuhlat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oih, poskia ihan kuumottaa tällaiset kehut! ja mä kun ajattelen että tästä vasta aloitellaan ;).

   mun tulee tehtyä pizzaa nykyään hurjan harvoin. voitais tehdä vaihtarit joskus!

   juhlat oli ihanat, niin paljon naurua ja ihania muistoja rikkampana oli hyvä taas jatkaa arkeakin!

   Poista
 4. Kiitos vielä ihanista juhlista ja onnea!!! Osaisinpa itsekin leipoa ja koristella noin kauniisti leivonnaisia. Hyvin maistui päivänsankarille kakku prinsessakoristeillakin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kiitoksista ja kehuista! seuraavan kerran kun askarrellaan sokerista, niin kutsutaan sut mukaan ja saat tehdä prinssillisempiä koristeita vastaisuuden varalle ;)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)