sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Green garden

Takana hyvä viikonloppu muksujen ja appivanhempien aivan parhaassa seurassa isolla, vehreällä puutarhatontilla. Saunomista, uimista, sateenropinaa, auringonpaistetta, syreenin tuoksua, kuohuviiniä ja kukkia. Anopin kukkapenkit ja patioruukut on nyt täytetty kukkivalla väriloistolla, ja kannon nokkaan on istutettu viimekesäiset luomupellolta poistetut ja parvekkeella isossa ruukussa talvehtineet mansikantaimet. Kantoon viime kesänä istuttamani taimi kun ei ollutkaan tykännyt meitin talvesta.  

Takana on myös jo kuukausi työharjoittelua Herttoniemen upouudessa puutarhamyymälässä, Kartanon kukkatarhassa, ja voin nyt kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa että onpahan aivan paras aika olla töissä puutarhamyymälässä! Varsinkin sellaisessa kuin Hertsikasta tätä nykyä löytyy. On myymälän lisäksi viherhuonetta vihanneksille ja yrteille, kesäkukka- ja perennapihat, on omat alueensa havuille sekä juuri nyt uhkeasti kukkiville rodoille, hedelmä- ja marjatarhat, alueet pensaille ja puille sekä kaunis kasvihuone ja pergola.

Kyllä niissä kelpaa palvella hyväntuulisia asiakkaita, jotka myös avoimesti ilmaisevat iloa uutukaisen saapumisesta, ja ovat itsekin ylipäätään hyvänmielenostoksilla. Tämä se on kuulkaa puutarhaterapiaa kumpaankin suuntaan! Se ilo, jonka näkee tuikkivan vanhan rouvan silmissä usutettuaan tämän pujottamaan amppelistaan pudonneen kukan korvansa taakse ja vanhuksen leijaillessa ovesta ulos nuoren tytön kevein askelin kantaa kuulkaas itseäkin tosi pitkälle! Niin liikuttavaa, niin iso ilo ja niin pienestä kiinni.

Veljentyttöä ilahdutin kantamalla uutuuttaan hohtavaan kotiinsa kauniiseen vanhaan taloon hälle oman yrttimaan. Saa auttaa osaltaan omakotitaloasukkia sopeutumaan vilkkaasti liikennöidyn väylän varrella elelyyn ;). Suuresta korista saa neito napsia tomaatti-, chili-, rosmariini- ja oreganosatonsa suoraan kyökin ikkunalta pannuun tai lautaselle.


Vakaasti oon nimittäin sitä mieltä että jokaisessa meissä asuu pieni puutarhuri, kunhan vaan päästetään tuo kukoistamaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)