keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Anopinleipä

Niinan anopin, ei mun. Anoppinsa olen nähnyt kerran, mutta tuon anopin reseptillä leiponut leipää jo kahdesti. Hyvää on! Kuten anopitkin. Anopin reseptin tosin muokkasin omaan makuuni pussillisella kuivattuja hedelmäpaloja ja pähkinöitä.   

Joissakin anopeissa saattaa olla erikoisuutensa, tässä leivässäkin on omansa. Taikinaa kun ei vaivailla eikä pahemmin kohotellakaan, kylmään uuniinkin se vielä lykätään kypsymään. Varsinainen anoppistoori! Ja erikoisin mikä multa irtoaa :)


Kaksi vuokaleipää syntyy sekoittamalla
1 l haaleaa vettä (kuivahiiva vaatii +42 celsiusastetta käynnistyäkseen)
2 pss kuivahiivaa
2,5 tl suolaa
max. 2 dl ohrajauhoja
4 dl kauraryynejä ja
1,4 l vehnäjauhoja sekä halutessa
1 pss hedelmäpaloja ja pähkinöitä.

Ainekset sekoitetaan ja annetaan nousta 20 minuuttia. Taikina pannaan kahteen voideltuun vuokaan, ja vuoat kylmään uuniin. Uunia ei kyllä jätetä kylmäksi, vaan tässä vaiheessa säädetään 250 C lämmöksi, ja munakelloon veivataan paistoaikaa 45 minuuttia. Rapeakuoriset leivät jäähdytetään ja nautitaan hartaudella.

Uskomattoman ihana tuoksu kotona!
Kokeilkaa vaikka itse!

6 kommenttia:

  1. näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Tätähän on pakko kokeilla! Ootko muuten jo kokeillut sen kattilaleivän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilemaan vaan, nannaa on! Itse leivon taas viikonloppuna vieraillekin tätä.

      Mä olen aivan unohtanut ton kattilaleivän! Eli kokeilematta on ja täytynee kaivaa ohje esiin :)

      Poista
  3. Tässäpä voisikin olla mulle sopiva leipäohje! Jos reseptissä lukee hiiva, vaivaa ja kohota, on satavarmaa että mun leipomus menee pilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun testaamaan pikimmiten! Ja herkuttelemaan :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)